Ο μπαμπάς του Μανώλη Λεράκη έφερε πρώτος σπόρους από ισραηλινό αβοκάντο στα Χανιά. Το κλίμα και η γη συνωμότησαν, το χανιώτικο αβοκάντο ευδοκίμησε και βγαίνει το νοστιμότερο στην Ελλάδα.

Όταν, όμως, το αγοράζεις σκληρό και άγουρο, αντιλαμβάνεσαι πόσο έξυπνη ήταν η ιδέα του Μανώλη, που πρώτος αποφάσισε να το μεταποιήσει. Ο σεφ Χρόνης Δαμαλάς έβαλε τις συνταγές και το αβοκάντο μπήκε σε βαζάκια που διατηρούν όλη τη θρεπτική αξία τους για 9 μήνες στο ψυγείο: πούλπα, πολτός με μυρωδικά και λεμόνι, αλλά και γλυκό με σοκολάτα.

info
Δεληγιαννάκη 63 (A2), Χανιά, Κρήτη, τηλ.: 6946685353, www.avoel.com

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr