Ανακαλύψαμε μία πραγματικά ξεχωριστή λεμονάδα, με μαύρο χρώμα και ευεργετικές ιδιότητες, που μπορεί σε δροσίζει και την ίδια στιγμή σε αποτοξινώνει.

Πριν αρχίσεις να αναρωτιέσαι αν αυτή η λεμονάδα είναι από λεμόνια, σαν τον Γιάννη Γκιωνάκη στην ταινία Κίτρινα Γάντια, να σου πούμε ότι η εvenos, παρά το διαφορετικό της χρώμα είναι όντως λεμονάδα από λεμόνια συν ένα ακόμη συστατικό που της χαρίζει το χρώμα και της ιδιότητες της -τον ενεργό άνθρακα.

Επηρεασμένοι από τις ευεργετικές ιδιότητες του ενεργού άνθρακα -ο οποίος προέρχεται από το κέλυφος ινδικής καρύδας-, η ομάδα Πίνουμε Ελλάδα (www.pinoumeellada.com ) δημιούργησε την εvenos, την πρώτη ελληνική μαύρη λεμονάδα. Στη δική τους συνταγή, πέρα από τον ενεργό άνθρακα, συναντάμε και άλλα ιδιαίτερα υλικά, όπως βιολογικό μέλι Ταΰγετου, ανθό αλατιού από το Μεσολόγγι, ελληνικά βότανα, αλλά και τζίντζερ ή αγαύη που δίνουν στη λεμονάδα πολύ ωραία γεύση.

Σημειώνεται ότι η λεμονάδα εvenos είναι bio προϊόν, καθώς φτιάχνεται με βιολογικές πρώτες ύλες και sugar-free καθώς οι μόνες γλυκαντικές ουσίες που χρησιμοποιούνται στην παρασκευή της είναι μέλι, στέβια και μπλε αγαύη. Όσο για τις ευεργετικές της ιδιότητες, θεωρείται αποτοξινωτική κυρίως χάρη στον ενεργό άνθρακα που περιέχει, αλλά και χάρη στο συνδυασμό του με λεμόνι και τζίντζερ που η κατανάλωση τους απομακρύνει τις ανεπιθύμητες τοξίνες από το σώμα. Στα συν και ότι μπορεί να σε βοηθήσει να αντιμετωπίσεις και το hangover, μιας και ο ενεργός άνθρακας απορροφά τις τοξίνες που περιέχονται στα αλκοολούχα ποτά, βοηθώντας τον οργανισμό να επανέλθει πιο ομαλά την επόμενη μέρα μετά από μία μεγάλη έξοδο με αρκετή κατανάλωση αλκοόλ.

Μπορείς να την απολαύσεις ως έχει, με μερικά παγάκια τώρα που ζεσταίνει ο καιρός ή να φτιάξεις μαζί της ιδιαίτερα cocktails, που θα απολαύσεις με την παρέα σου.

info
Μπορείτε να βρείτε τη μαύρη λεμονάδα σε επιλεγμένα delicatessens. Περισσότερες πληροφορίες εδώ: www.pinoumeellada.com

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr