Μπορεί μια συλλογή γεύσεων, που χωράει σε ένα μπουκαλάκι, να απογειώσει το συνολικό αποτέλεσμα στα μαγειρέματά σας; Η σειρά μιγμάτων μπαχαρικών δια χειρός του Master Chef Λάμπρου Βακιάρου είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι μπορεί.

Πέντε διαφορετικά δοχεία με pop χαρακτήρα και πέντε διαφορετικά μίγματα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πριν ή μετά το μαγείρεμα είναι το αποτέλεσμα μιας πολύ ενδιαφέρουσας δουλειάς. Όπως επισημαίνει ο δημιουργός τους, πρόκειται για φυσικά προϊόντα στα οποία δεν έχει προστεθεί MSG (γλουταμινικό μονονάτριο που χρησιμοποιείται ευρέως ως ενισχυτικό γεύσης), είναι gmo free (δηλαδή δεν περιέχει γενετικά τροποποιημένα συστατικά) και είναι επίσης κατάλληλα για όσους ακολουθούν αυστηρά φυτοφαγική διατροφή. Στα συν το ότι έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε αλάτι, κάτι που τα καθιστά κατάλληλα και για όσους έχουν υψηλή αρτηριακή πίεση, ενώ κάθε συσκευασία περιέχει σχεδόν την τριπλάσια ποσότητα από αντίστοιχες που κυκλοφορούν στην αγορά.

Αυτό που ξεχωρίσαμε είναι η ναυαρχίδα της σειράς, το THE BOOST με γλυκιά πάπρικα, γλυκό μπούκοβο, κρεμμύδι, σκόνη μουστάρδας, ρίγανη και θυμάρι, το οποίο κάνει ενδιαφέρουσα και την πιο απλή συνταγή. Πασπαλίστε το σε τηγανητά αβγά ή πατάτες, ψητά λαχανικά, σαλάτες με βραστά λαχανικά, σε σούπες -στην κοτόσουπα ταίριαξε υπέροχα- κ.ά. Αν το προσθέσετε σε μαρινάδες κρεατικών θα απογειώσει τη γεύση των πιάτων σας. Φτιάξαμε μια μαρινάδα με μέλι, ήπια μουστάρδα, φρέσκια ρίγανη, λεμόνι και ελαιόλαδο για χοιρινό μπούτι που ψήσαμε στο φούρνο με πατάτες κομμένες ροδέλες. Έγινε «λουκούμι»!

Το AEGEAN FLAKES, με βάση την αποξηραμένη τομάτα και φυλλώδη μυρωδικά δίνει ένα μεσογειακό χαρακτήρα στα πιάτα. Είναι ιδανικό για ψάρι, σαλάτες, κρέας, κοτόπουλο, όσπρια και ζυμαρικά. Δοκιμάσαμε την πρόταση του σεφ, αναμιγνύοντάς το με ελαιόλαδο και χυμό λεμονιού, που περιχύσαμε σε τσιπούρες ψημένες στη λαδόκολλα. Βέβαια, οι λάτρεις του BBQ θα αγαπήσετε το BBQ KING, με γλυκιά, καυτερή και καπνιστή πάπρικα, γλυκό μπούκοβο, σουμάκ, ρίγανη, σκόνη μουστάρδας, κόλιανδρο, κρεμμύδι και σκόρδο, που δίνει καπνιστή γεύση στα κρεατικά. Το δοκιμάσαμε σε σπιτικά χοιρινά σουβλάκια μαρινάροντας το κρέας με ελαιόλαδο, λεμόνι και τριμμένο κρεμμύδι για μισή ώρα. Τα ψήσαμε στο φούρνο και τα σερβίραμε με κυπριακές πίτες που ραντίσαμε με λίγη λαδορίγανη. Αν αγαπάτε τα καυτερά, το ROCK N’HOT είναι ένα μίγμα που μπορείτε να προσθέσετε σε ντιπ με βάση το γιαούρτι ή όπου θεωρείτε ότι ταιριάζει ανάλογα με τα προσωπικά σας γούστα. Αφήσαμε τελευταίο -αλλά εξίσου ιδιαίτερο- το SWEET TWIST, με κανέλα και βανίλια που ταιριάζει υπέροχα σε κλασικά κέικ, πίτες, τάρτες, pancakes ή ακόμα και στον capuccino σας. Προσθέστε το στη ζύμη μηλόπιτας (κλασικής ή ανάποδης), το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό.

info
Κόστος 9.90 (τώρα με έκπτωση 7.90). Για παραγγελίες: flavorits.com

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr