Λένε ότι δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευτυχία από το να κάνεις επάγγελμα αυτό που αγαπάς. Λίγα λεπτά με την Εύα Παρακεντάκη, τη γλυκιά food blogger – παρουσιάστρια που λατρεύει την κουζίνα και την… Κρήτη, θα σας πείσουν ότι είναι αλήθεια! Άσε που και άγνωστοι τόποι να είναι για εσάς, το πάθος με το οποίο μιλάει η Εύα και για τα δύο θα σας κάνουν να τα αγαπήσετε κι εσείς.

parakentaki

Μεγαλωμένη σε οικογένεια ζαχαροπλαστών και έχοντας βιώσει από πολύ μικρή όλες εκείνες τις γλυκές στιγμές που συμβαίνουν στο εργαστήριο ενός φούρνου-ζαχαροπλαστείου, θα λέγαμε ότι από μικρή το μέλλον της ήταν μάλλον προδιαγεγραμμένο. Ωστόσο, η Εύα πήγε (αρχικά, τουλάχιστον) κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, που την ήθελαν να φοράει την ποδιά και το σκούφο του ζαχαροπλάστη και επέλεξε τα ταγέρ και την καριέρα. Μάλιστα, έφτασε να είναι Διευθύντρια Προσωπικού σε μεγάλη εταιρεία! Ένα σοβαρό ατύχημα όμως της άλλαξε τη ζωή, κάνοντας τη να συνειδητοποιήσει ότι αυτό που ήθελε πιο πολύ και πάνω από όλα ήταν να είναι μια καλή μαμά, που φροντίζει τα παιδιά της και, φυσικά, τους μαγειρεύει τα καλύτερα. Και κάπου εκεί μπήκε στη ζωή της και η Κρήτη…

Η Εύα είχε πάντα σχέση με το νησί βέβαια -παιδί Κρητικών βλέπετε-, έκανε εκεί τις διακοπές της και ονειρευόταν να καταφέρει να το κάνει μόνιμο τόπο διαμονής. Και τα κατάφερε! Πριν από 11 χρόνια, λοιπόν, άφησε πίσω την Αθήνα και την καριέρα και μετακόμισε μόνιμα στο Ρέθυμνο. “Πάω στην Κρήτη να μεγαλώνω τα παιδιά μου και να φτιάχνω τυροπιτάκια”, απαντούσε σε όποιον τη ρωτούσε γιατί φεύγει και τι θα κάνει στο εξής. “Από μαμά-καριερίστα, που δούλευα 9 με 9 και δεν είχα χρόνο να χαρώ τα παιδιά μου, έγινα σκέτο μαμά και πολύ μου άρεσε”, μου εξομολογείται. Σήμερα ζει μέσα σε ένα ελαιώνα, κάνει βόλτες στα γραφικά σοκάκια του Ρεθύμνου, καλλιεργεί τα δικά της κηπευτικά δίπλα στη θάλασσα, με πραγματικούς σπόρους κληρονομιά από την πεθερά της, μαζεύει χόρτα παρέα με τις γιαγιάδες του χωριού και ανταλλάσσει μαζί τους συνταγές και μαγειρικές συμβουλές, από εκείνες που δε διδάσκονται σε σχολές αλλά πηγαίνουν από γενιά σε γενιά. Μαγικό;
Όσο για τα τυροπιτάκια, αυτά ή για την ακρίβεια η επαγγελματική ενασχόληση με τη γαστρονομία, ξεκίνησε 2-3 χρόνια αφότου μετακόμισε στην Κρήτη. Πρώτα ήρθαν τα σεμινάρια, οι γευσιγνωσίες, η συμμετοχή σε φεστιβάλ και σχετικά events και στη συνέχεια, το δικό της foodblog “Eva in Tasteland“, μέσα από το οποίο μοιράζεται με όλους εμάς αγαπημένες της γλυκές και αλμυρές συνταγές, τους πειραματισμούς της, καθώς και νόστιμες διευθύνσεις που έχει επισκεφθεί, για να παίρνουμε ιδέες για την έξοδο μας.

parakentaki1

Τελευταία, από τις αρχές Μαΐου για την ακρίβεια, ξεκίνησε και τη δική της εκπομπή, τη “Mama mia” στη ΝΕΑ Τηλεόραση Κρήτης, όπου μας διδάσκει όλα εκείνα μυστικά που κάνουν τόσο νόστιμο το μαμαδίστικο φαγητό, με συνταγές που μπορεί να ετοιμάσει ακόμη και μια πολυάσχολη, εργαζόμενη μητέρα (η Εύα, άλλωστε, ξέρει από πρώτο χέρι πόσο λίγος είναι ο χρόνος σας και πόσο μεγάλη η ανάγκη σας να προσφέρεται το καλύτερο). Οι συνταγές που παρουσιάζει πάλι, εκτός από πολύ λαχταριστές, τιμούν και τα ελληνικά προϊόντα, ακόμη κι αν δεν είναι ελληνικές, μιας και στόχος της είναι να αναδεικνύει τον πλούτο της ελληνικής παραγωγής κι αυτό μας αρέσει πολύ!

Εκτός από τη μαγειρική και ειδικά την κρητική κουζίνα, όμως, έχει έρωτα και με την Κρήτη. Δεν σταματά, λοιπόν, να προσπαθεί να αναδείξει και την πιο μικρή γωνιά αυτού του τόπου, παρουσιάζοντας άγνωστα στους πολλούς μέρη, που αξίζει να επισκεφθείτε και να γνωρίσετε. Πρόσφατα, μάλιστα, παρουσιάσαμε στο olivemagazine.gr το Ρέθεμνος της Εύας Παρακεντάκη, με 10 πολύ ξεχωριστές προτάσεις και θα ακολουθήσουν και άλλα, οπότε stay tuned!

Για να πάρετε μια γεύση, η Εύα μοιράζεται μαζί μας και 2 φοβερές συνταγές της:

Χοχλιοί με κολοκυθάκια πατάτες και μάραθα
xoxlioi-kolokithia-maratha-1edited

Καλιτσούνια γλυκά με μυζήθρα δυόσμο και φρέσκες φράουλες
kalitsounia-mizithra-fraoulaedited

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr