Αυτοί είναι οι 3 τυχεροί που κερδίζουν από ένα τραπέζι για δύο άτομα στο εστιατόριο Αποστακτήριον στη Νέα Ερυθραία.

Christodoulos Agathos

Chrisanthi Foutouli

Mairy Giannaki

Αποστακτ1

Για την κράτηση
Δεν έχετε παρά να επικοινωνήσετε με το εστιατόριο, να πείτε το όνομά σας και τον κωδικό που θα σας σταλεί σε μήνυμα στο facebook (δείτε στα αιτήματα μηνυμάτων). Σημειώστε ότι δεν περιλαμβάνονται κρασί και ποτά στην προσφορά.

Οι κρατήσεις ισχύουν από τις 12 Δεκεμβρίου 2017 έως και τις 30 Ιανουαρίου 2018 κατόπιν συνεννόησης (εκτός Σαββάτου & Κυριακής).

Λίγα λόγια για το μαγαζί
Επτά χρόνια μετά την πρώτη μέρα λειτουργίας του, αποτελεί καθημερινό σημείο γευστικών συναντήσεων για την Ν.Ερυθραία και όχι μόνο. Στο Αποστακτήριον, οι πρώτες ύλες έρχονται από βιολογικές και ιδιωτικές καλλιέργειες ενώ όλες οι παρασκευές γίνονται αποκλειστικά στo εστιατόριο. Αυτό το χειμώνα στην κουζίνα ο σεφ Λευτέρης Κόττορας ανανεώνει με σύγχρονο τρόπο τις κλασικές συνταγές και κάνει τη διαφορά!

Αποστακτ3

Δοκιμάζοντας το νέο μενού μοιραζόμαστε όλοι στην αρχή: Παντζαροσαλάτα με λουκουμαδάκια μπακαλιάρου και καρύδια και panzanella με χαρουποπαξίμαδο, τομάτα, ρόκα, αγγούρι, κρεμμύδι και φέτα ποπ.

Στη σαλάτα τομάτας κονφί με ξύγαλο και παλαιωμένο βαλσάμικο, το κονφί τομάτας είναι έντονο και μυρωδάτο και γίνεται από βιολογικές τομάτες οι οποίες αργοψήνονται στον φούρνο μαζί με ελαιόλαδο και μυρωδικά της ελληνικής γης.

Στα ορεκτικά, το ριζότο με στάκα και μύδια γίνεται ανάρπαστο, ενώ τα Ντολ – μάκι (ντολμαδάκα) με πλιγούρι, ενισχύονται γευστικά με ξύσμα εσπεριδοειδών και σερβίρονται με μία ελαφριά σάλτσα γλυκού παντζαριού. Εννοείται ότι δεν λείπουν τα all time classic παστουρμαδοπιτάκια, με παστουρμά Δράμας.

Τα ψαρικά έχουν κι αυτά την τιμητική τους: Η δημοφιλής σαρδέλα φιλέτο στη σχάρα με φρυγανισμένο ψωμάκι, το καρπάτσιο χταποδιού, και το λαυράκι φιλέτο με κινόα και λαδολέμονο παντζαριού είναι μόνο κάποιες από τις επιλογές.

Αποστακτ2

Εννοείται βέβαια ότι και οι κρεατοφάγοι της παρέας θα γλείφουν τα δάκτυλα τους. Τo λεμονάτο ψαρονέφρι με μακαρούνες και λιαστή τομάτα όπως και οι παπαρδέλες με μοσχαρίσια μάγουλα και ανεβατό ξεχωρίζουν. Η μοσχαρίσια ταλιάτα, με ταρτάρ τομάτας και ρόκα είναι εξαιρετική επιλογή όμως ο πραγματικός πρωταγωνιστής είναι η Tomahowk steak, από black angus, 1.400γρ. και 40 ημέρες ξηρή ωρίμανση. Μοναδική γευστική εμπειρία!

info
Αγίων Αναργύρων 2 & Πλ. 28ης Οκτωβρίου (Πλ.Τσακπίνη), Ν.Ερυθραία, τηλ. 210 6207126. Delivery: Από το μεσημέρι στο σπίτι ή στο γραφείο. Το Αποστακτήριον λειτουργεί καθημερινά 1μ.μ. – 1π.μ.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr