Οι 5 τυχεροί  είναι οι εξής (τα ονόματα είναι έτσι όπως εμφανίζονται στο facebook):

Marina Koutsomyti
Dora Dtb
Chrysa Konstantopoulou
Titi Fakidomiti
Evi Chala

Τι κερδίζουν οι νικητές
Οι νικητές κερδίζουν από 2 φιάλες κρασί του ΕΟΣ Σάμου: το λευκό ξηρό “Ψηλές Κορφές” και το πολυβραβευμένο διεθνώς Samos Nectar. Οι τυχεροί παρακαλούνται να στείλουν mail με τα πλήρη στοιχεία τους (ονοματεπώνυμο, δ/νση και κινητό τηλέφωνο) στο olivemagazinegr@gmail.com ή να απαντήσουν στο μήνυμα που θα τους πάει στο fb, ώστε να τους αποσταλεί το δώρο τους. Όσο πιο άμεσα έχουμε τα στοιχεία τους τόσο πιο άμεσα θα έχουν και το δώρο τους.

Δείτε παρακάτω τα χαρακτηριστικά των δύο κρασιών και προτάσεις σερβιρίσματος.

Ψηλές Κορφές, λευκός ξηρός
Ένα κρασί με φινετσάτο χαρακτήρα, όπου τα ανθώδη και φρουτώδη αρώματα του μοσχάτου εκφράζονται εκλεπτυσμένα. Προέρχεται από τους καλύτερους ορεινούς αμπελώνες της Σάμου. Έχει χρώμα ανοιχτόχρωμο, πρασινοκίτρινο και λαμπερό. Στη μύτη συναντιούνται ευχάριστα τα ανθώδη αρώματα με εντυπωσιακές φρουτώδεις νότες λευκόσαρκων κυρίως φρούτων. Έχει γεύση ντελικάτη και ελαφριά, δροσιστική οξύτητα και ικανοποιητική διάρκεια. Συνταιριάζει απολαυστικά με θαλασσινά αλλά και κρεατικά και σερβίρεται σε θερμοκρασία 8-10ο C.

Samos Nectar, οίνος γλυκύς
Ένα από τα καλύτερα κρασιά στον κόσμο από υπερώριμο, λιαστό σταφύλι που παλαιώνει επί 6 χρόνια σε δρύινα βαρέλια. Το χρώμα του είναι βαθύ κεχριμπαρένιο, με όμορφες πορτοκαλί ανταύγειες. Στη μύτη επικρατούν αρώματα σταφίδας, αποξηραμένων φρούτων, μελιού και ξηρών καρπών. Καλή οξύτητα, μεγάλη επίγευση με νότες καπνού και αμυγδαλωτών. Στο στόμα επιφυλάσσει μια αναπάντεχη φρεσκάδα. Αποτελεί την καλύτερη επιλογή για το κλείσιμο ενός δείπνου και σερβίρεται στους 12-14ο C.

Λίγα λόγια για το ΕΟΣ Σάμου
Ο ΕΟΣ Σάμου είναι ένας από τους παλαιότερους Συνεταιρισμούς της Ελλάδας και συγκαταλέγεται μεταξύ των 10 μεγαλύτερων οινοποιείων της χώρας. Ιδρύθηκε το 1934 και έχει 2.200 φυσικά μέλη. Το σαμιώτικο κρασί αποτελεί βασικό οινικό πρεσβευτή της Ελλάδας στο εξωτερικό, με εξαγωγές σε όλον τον κόσμο. Τα κρασιά της Σάμου, με 3.000 χρόνια οινικής παράδοσης, συγκεντρώνουν κάθε χρόνο πλήθος διακρίσεων σε διεθνείς διαγωνισμούς και εκθέσεις. Το Μοσχάτο Σάμου έχει υψηλή αναγνωρισιμότητα σε όλον τον κόσμο και έχει ταυτίσει απόλυτα το όνομά του με τη γεωγραφική του προέλευση, όπως συμβαίνει με τις πιο εκλεκτές διεθνώς ποικιλίες. Για αυτούς τους λόγους, το σαμιώτικο μοσχάτο κρασί διαθέτει μια από τις παλαιότερες κατοχυρώσεις ελεγχόμενης ονομασίας προέλευσης της Ευρώπης (ΠΟΠ) και δικαιούται να κυκλοφορεί διεθνώς μόνο με το όνομα «Samos». Περισσότερες πληροφορίες: https://samoswine.gr/

 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr