Έχεις χωρίσει; Έχασε η αγαπημένη σου ομάδα ή μήπως δυσκολεύεσαι με τον μισθό που παίρνεις να βγάλεις τα έξοδα του μήνα; Όπως και να έχει είσαι στεναχωρημένος και φυσικό επόμενο είναι να σου κοπεί η όρεξη. Γρήγορα στον καθρέφτη!

Όχι δεν πρόκειται να πεις εμψυχωτικά λόγια στον εαυτό σου κοιτάζοντας το είδωλό σου, ούτε να θαυμάσεις την ομορφιά σου, αλλά να φας! Σύμφωνα με έρευνα του Πανεπιστημίου της Ναγκόγια, με επικεφαλής τον δρ. Ριουζαμπούρο Νακάτα, όταν τρως κοιτάζοντας τον καθρέφτη, το φαγητό φαντάζει πιο νόστιμο και η όρεξη ανοίγει. Το ίδιο μάλιστα υποστηρίζουν οι ερευνητές πως συμβαίνει ακόμη και αν παρακολουθήσεις ένα βίντεο ή κοιτάξεις μια φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεσαι να απολαμβάνεις το γεύμα σου.

kethreftis oreksi

Η έρευνα, η οποία δημοσιεύθηκε στο περιοδικό “Physiology & Behavior”, έγινε πάνω σε άτομα διαφόρων ηλικιών. Τα αποτελέσματα έδειξαν πως ανεξαρτήτως ηλικίας, η ύπαρξη ενός καθρέφτη ή μιας φωτογραφίας του ανθρώπου να τρώει, βελτιώνει τη γεύση του φαγητού κατά 20-25% και ανοίγει την όρεξη ακριβώς όπως συμβαίνει όταν κανείς τρώει με παρέα. Η έρευνα απέδειξε επίσης πως το συγκεκριμένο τρικ βελτιώνει και τη διάθεση, γεγονός που έκανε τους Ιάπωνες επιστήμονες να πιστέψουν πως ίσως αυτό να αποτελεί και λύση για την καταπολέμηση της κατάθλιψης των ηλικιωμένων ατόμων, τα οποία ζουν και γευματίζουν μόνα.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr