Η ιαπωνική θεωρείται μία από τις πιο υγιεινές κουζίνες. Αυτό δεν ισχύει όμως για μία από τις πιο δημοφιλής σάλτσες στην Ιαπωνία (αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο).

Ο λόγος για την αγαπημένη σάλτσα σόγιας, η οποία ρέει άφθονη στα sushi restaurants που όλοι επισκεπτόμαστε. Ε λοιπόν σύμφωνα με έρευνα που διεξήχθη στο «The George Institute for Global Health» στην Αυστραλία η συγκεκριμένη σάλτσα δεν είναι ό,τι πιο υγιεινό μπορούμε να βάλουμε στο πιάτο μας, αφού έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε αλάτι και πιο συγκεκριμένα περιέχει περισσότερο αλάτι από ένα burger τύπου Big Mac.

Οι ερευνητές αφού αξιολόγησαν περίπου 150 διαφορετικά είδη σάλτσας μέσα σε σε 8 χρόνια (2010-2018), βρήκαν ότι μια κουταλιά soy sauce περιέχει το 61% της ημερήσιας συνιστώμενης πρόσληψής μας σε αλάτι! H κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλατιού πέρα από το γεγονός ότι συμβάλλει στην κατακράτηση υγρών, προκαλεί υψηλή αρτηριακή πίεση, που με τη σειρά της αυξάνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού και ασθενειών της καρδιάς και του νεφρού.

Πριν απαρνηθείς την αγαπημένη σου σάλτσα, έλεγξε μήπως το σούπερ μάρκετ ή το αγαπημένο σου εστιατόριο έχουν την πιο υγιεινή εκδοχή της που περιέχει λιγότερο αλάτι.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr