Έχουμε δει πολλές αποτοξινωτικές δίαιτες τα τελευταία χρόνια και πολλές από αυτές βασίζονται κυρίως στην κατανάλωση αποκλειστικά υγρών τροφών, όπως χυμούς (juicing) ή σούπες (souping). Αυτή η νέα δίαιτα του νερού όμως, ξεπερνάει κάθε προηγούμενο.

Η αμφιλεγόμενη νέα δίαιτα «νηστεία με νερό» περιλαμβάνει στο μενού της αποκλειστικά και μόνο νερό! Ναι, καλά διαβάσατε, αποκλείει όλες τις τροφές και επιτρέπει μόνο την κατανάλωση νερού.

Ο πρώτος που είχε το θάρρος να μιλήσει ανοιχτά γι αυτήν είναι ένας Αμερικανός μεσίτης, που δήλωσε στη New York Post ότι αποφάσισε να την ακολουθήσει τον Οκτώβριο, βάζοντας ως στόχο να πίνει μόνο νερό για 47 ημέρες. Όπως ανέφερε, τις πρώτες 5 ημέρες αισθανόταν ότι είχε πολλή ενέργεια, ωστόσο ως την 28η μέρα της δίαιτας δεν μπορούσε να σηκωθεί καν από το κρεβάτι του και αποφάσισε να τα παρατήσει. Αν πούμε ότι μας άφησε έκπληκτους αυτή η εξέλιξη, θα ήταν ψέμα.

nero1

Βέβαια, αν νομίζετε ότι ο συγκεκριμένος ήταν ο μόνος ή από τους λίγους που θα ήταν τόσο τρελοί ώστε να λιμοκτονήσουν τους εαυτούς τους πίνοντας μόνο νερό, κάνετε λάθος, μιας και το hashtag #waterfast κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος στα social media, με περισσότερα από 18.000 posts στο Instagram τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Την ίδια στιγμή βέβαια, οι διατροφολόγοι προειδοποιούν ότι η «νηστεία με νερό» μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά επικίνδυνη για την υγεία, κυρίως γιατί όποιος την ακολουθεί δεν λαμβάνει τα απαραίτητα για τον οργανισμό θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες και πρωτεΐνες. Επιπλέον, τονίζουν ότι στην πραγματικότητα πρέπει να αντιμετωπίζεται ως διατροφική διαταραχή και όχι ως δίαιτα.

Δείτε επίσης:
Breatherians: Μπορούν οι άνθρωποι να επιβιώσουν χωρίς φαγητό;

10 διατροφικές συνήθειες των σταρ που δεν πρέπει να ακολουθήσεις ποτέ!