Η πρωτεΐνη αποτελεί ένα σημαντικό θρεπτικό συστατικό, απαραίτητο για όλους και όχι μόνο για όσους θέλουν να χτίσουν μύες στο γυμναστήριο. Ποιο πρέπει να είναι όμως το πιο πρωτεϊνούχο γεύμα της μέρας;

Σύμφωνα με τη διαιτολόγο Erin Palinski-Wade, η απάντηση είναι το πρωινό. «Η κατανάλωση πρωτεΐνης κατά τη διάρκεια της μέρας είναι σημαντική για την επίτευξη του αισθήματος κορεσμού. Ωστόσο, το ξεκίνημα της μέρας με ένα πρωινό πλούσιο σε πρωτεΐνη είναι αυτό που θα φέρει τα καλύτερα αποτελέσματα, καθώς μπορεί να βοηθήσει στην σταθεροποίηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα, κάτι που σημαίνει ότι κατά τη διάρκεια της μέρας δεν θα πεινάτε τόσο, θα έχετε λιγότερες λιγούρες και περισσότερη σταθερή ενέργεια», λέει.

Όπως υπογραμμίζει, ο καλύτερος τρόπος να είναι κανείς γεμάτος ενέργεια όλη τη μέρα είναι να καταναλώσει μια καλή πηγή πρωτεΐνης μέσα στην πρώτη ώρα που θα είναι ξύπνιος. Για ένα εύκολο και γρήγορο πρωτεϊνούχο πρωινό, η ίδια προτείνει αβγά με λαχανικά ή smoothies με φρούτα, λαχανικά και ελληνικό γιαούρτι.
Μπορεί να είναι καλό να ξεκινάμε τη μέρα μας με πρωτεΐνη, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα πρέπει να την καταναλώνουμε και κατά τη διάρκεια της μέρας. «Η πρωτεΐνη χρειάζεται αρκετή ώρα για να μεταβολιστεί, οπότε είναι καλό να την καταναλώνουμε ανά τακτά χρονιά διαστήματα μέσα στη μέρα για να μειώσουμε το αίσθημα της πείνας και της λιγούρας, ενώ παράλληλα βοηθάμε τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα να μένουν σταθερά για συνεχή ενέργεια κατά τη διάρκεια της μέρας», λέει.

Εάν θέλετε να αυξήσετε την ποσότητα πρωτεΐνης που καταναλώνετε, η διαιτολόγος προτείνει την προσθήκη 1/2 φλιτζανιού φασόλια στη σαλάτα και 1-2 κουτ. της σούπας σπόρων ή ξηρών καρπών στην πρωινή βρώμη. Μπορείτε επίσης να επιλέγετε σαν σνακ φασολάκια ενταμάμε, τα οποία περιέχουν μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr