To πρωινό είναι το βασικότερο γεύμα της ημέρας, κι αυτό γιατί μάς προσφέρει σημαντικό αποθεμα ενέργειας για τη συνέχεια.

Είναι, λοιπόν, σημαντικό να μην ξεκινάμε τη μέρα μας με περιττές θερμίδες, αλλά να δίνουμε στον οργανισμό μας τα συστατικά που χρειάζεται για να ξεκινήσει δυναμικά, καθρεφτίζοντας μέσω του πρωινού και τη συνέχεια του ημερήσιου διατροφικού μας προγράμματος. Αυτό σημαίνει ότι λιπαρά, ζάχαρη και αλάτι καλό θα είναι να αποφεύγονται. Ποιες τροφές, όμως, δεν πρέπει με τίποτα να συμπεριλαμβάνουμε στο πρωινό μας;

giaourti
Προτίμησε κλασικό γιαούρτι με λίγο μέλι και ξηρούς καρπούς ή δημητριακά αντί για παντός τύπου toppings

Επιδόρπια γιαουρτιού με toppings: Το γιαούρτι (και όχι το επιδόρπιο γιαουρτιού) είναι ένας καλός τρόπος να ξεκινήσεις τη μέρα σου. Συνδύασέ το με μέλι και δημητριακά και άσε τα toppings για την ώρα που θα θες κάτι γλυκό.

xumoi_ANOIGMA
Τίποτα δεν συγκρίνεται με έναν φρεσκοστυμμένο χυμό

Συσκευασμένοι χυμοί φρούτων: Γιατί να επιλέξεις συσκευασμένο αντί για φυσικό χυμό; Οι συσκευασμένοι χυμοί περιέχουν αρκετή ζάχαρη, οπότε αξίζει να αφιερώσεις 5 λεπτά παραπάνω και να στύψεις 3 πορτοκάλια.

lemon-cupcakes-3
Αυτό δεν θα το φας ποτέ (μα ποτέ) για πρωινό!

Κέικ – κουλουράκια – muffins – σφολιάτα: Λιπαρά και ζάχαρη κάνουν πάρτι σε αυτές τις τροφές εκτός και αν έχεις φτιάξει μια πιο ελαφριά συνταγή με τα χεράκια σου οπότε, σε αυτή την περίπτωση, μπορείς να τα εντάξεις στο πρωινό σου.

allantika_241248079
Τα αλλαντικά είναι για μεζές, όχι για πρωινό!

Αλλαντικά: Το αλάτι δεν έχει καμία απολύτως θέση στο πρωινό μας και τα αλλαντικά έχουν μπόλικο. Αν, ωστόσο, θες οπωσδήποτε να βάλεις αλλαντικά σε κάποιο από τα γεύματα της ημέρας, προτίμησε το μεσημεριανό ή το σνακ (σε κάποιο σάντουιτς ίσως), όχι το βραδινό γιατί το αποτέλεσμα, εκτός από επιβάρυνση με επιπλέον θερμίδες, είναι και άνοδος της αρτηριακής πίεσης.