Πολλές μελέτες έχουν γίνει σχετικά με τη vegan διατροφή και το πώς επιδρά στον άνθρωπο με τα αποτελέσματα τους πολλές φορές να είναι αντικρουόμενα.

Ωστόσο,  από ότι φαίνεται η vegan διατροφή μπορεί να βοηθήσει σημαντικά τους αθλητές και γενικά όσους αθλούνται  σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύτηκε στο European Journal of Clinical Nutrition.

Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξέτασαν 56 υγιείς γυναίκες, που γυμνάζονταν και που ακολουθούσαν είτε vegan διατροφή, είτε κατανάλωναν κρέας επί δυο χρόνια και ανέλυσαν τη σύνθεση του σώματος, το οξυγόνο και την απόδοση σε τεστ αντοχής.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, δεν υπήρξαν διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες στα επίπεδα μυϊκής δύναμης ή φυσικής δραστηριότητας. Ωστόσο, αξιοσημείωτο ήταν πως αυτές που ακολουθούσαν vegan διατροφή είχαν καλύτερες επιδόσεις σε τεστ αντοχής και καλύτερη αεροβική ικανότητα σε σχέση με όσες κατανάλωναν κρέας τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα.

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στη μελέτη η vegan διατροφή δεν φαίνεται να είναι επιζήμια για την αντοχή και τη μυϊκή δύναμη σε υγιείς νεαρές γυναίκες. Στην πραγματικότητα, τα επίπεδα αντοχής είναι καλύτερα για τους vegans σε σύγκριση με τους κρεατοφάγους. Επομένως, αυτά τα ευρήματα έρχονται σε αντίθεση με τη γενική πεποίθηση του κόσμου, ότι η vegan διατροφή δεν είναι αρκετά καλή για κάποιον που αθλείται. Αντιθέτως, από ότι φαίνεται μπορεί να προσφέρει περαιτέρω ενδυνάμωση για τους μυς, αλλά και καλύτερα επίπεδα αντοχής.

Διαβάστε ακόμη:
Γιατί η τάση dirty vegan είναι τόσο δημοφιλής;

Έρευνα: Τα vegan γεύματα έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε αλάτι

Vegan burger με… κρέας διχάζει τους χρήστες του διαδικτύου