Φαντάσου να πηγαίνεις στο αγαπημένο σου μαγαζί fast food και να παραγγέλνεις ένα burger με πατάτες. Ανοίγεις την κλασική χάρτινη σακούλα και βλέπεις ότι σού έχουν βάλει μόλις 6 τηγανητές πατάτες! Πριν επιστρέψεις όλο νεύρα στο ταμείο, ψάξε το τηλέφωνο του καθηγητή Dr. Eric Rimm, ο οποίος ίσως φταίει για όλη αυτήν την κατάσταση!

Ο καθηγητής του Χάρβαρντ, ο οποίος χαρακτήρισε τις τηγανητές πατάτες «βόμβες αμύλου», δήλωσε πως εάν θέλεις οπωσδήποτε να φας πατάτες με τοπ μπέργκερ σου, αυτές θα πρέπει να είναι μόλις έξι. «Πιστεύω πως θα ήταν καλύτερο εάν το φαγητό ερχόταν με σαλάτα ως συνοδευτικό και έξι τηγανητές πατάτες», είπε. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο καθηγητής υποστήριξε πως το να κάνεις τις πατάτες τηγανητές, είναι σαν να φτιάχνεις ένα όπλο διατροφικής καταστροφής! Φυσικά και οι χρήστες του διαδικτύου είχαν πολλά να πουν για όλα αυτά:

Σύμφωνα με τη διαιτολόγο Elaine Magee, εάν τρως τις τηγανητές πατάτες με ηρεμία απολαμβάνοντάς τες πάντως, θα είσαι ικανοποιημένος με 10 πατάτες. Εάν μάς ρωτάτε, δεν ξέρουμε κατά πόσο συμφωνούμε με την παραπάνω άποψη. Η αλήθεια είναι πάντως ότι οι τηγανητές πατάτες δεν είναι ό,τι πιο υγιεινό μπορεί να φάει κανείς. Ωστόσο δεν υπάρχει λόγος να βάζεις όριο στην απόλαυση. Το μόνο που θα σε συμβουλεύαμε είναι να μην ενδίδεις κάθε μέρα στη λιπαρή λιχουδιά και το καθημερινό σου διαιτολόγιο να περιλαμβάνει ως επί το πλείστον θρεπτικές και υγιεινές τροφές.