Μόνο ένας στους δέκα έχει τελικά αλλεργία σε κάποιο τρόφιμα εξ όσων πιστεύουν ότι πάσχουν από τροφικές αλλεργίες, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύθηκε στο JAMA Network Open.

Επιστημονική ομάδα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Northwestern και του Νοσοκομείου Παίδων του Σικάγο ανέλυσε στοιχεία για πάνω από 40.000 ενήλικες και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το 19% πίστευαν πως είχαν κάποια τροφική αλλεργία, όμως στην πραγματικότητα το ποσοστό των πασχόντων ήταν περίπου 10%, ενώ των υπολοίπων τα συμπτώματα δεν δικαιολογούσαν τέτοια διάγνωση.

Επίσης, από το 10% αυτών που είχαν συμπτώματα τροφικής αλλεργίας, μόνο οι μισοί (5%) είχαν επιβεβαιωμένη διάγνωση από γιατρό. Σχεδόν οι μισοί από τους πραγματικά έχοντες αλλεργία εκδήλωσαν τουλάχιστον μια από τις τροφικές αλλεργίες, όταν είχαν πια ενηλικιωθεί.

Διάβασε τη συνέχεια στο ygeiamou.gr

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr