Το λουκάνικο, ο μεζές που όλοι αγαπάμε, μεταμορφώνεται σε κεφτέ λουκάνικο από τα χέρια του Παρασκευά Σαρήμπογια και γίνεται η δική μας έμπνευση για τρεις απολαυστικές συνταγές!

Τι είναι
Πρόκειται για ένα λουκάνικο φρέσκο, νωπό, που διατηρείται για 20 μέρες συσκευασμένο στο ψυγείο ή για περισσότερο στην κατάψυξη, όπως ακριβώς και το νωπό κρέας. Περιέχει κατά βάση χοιρινή σπάλα σε συνδυασμό με λίγο γίδινο και πρόβειο κρέας, όλα άριστης ποιότητας, που κάνουν τη διαφορά. Καρυκεύεται με τα καλύτερα αρτύματα «αφορίζοντας» τα ενισχυτικά γεύσης. Παρασκευάζεται από τη γνωστή αλλαντοποιία Σαρήμπογια (Sary) στην Προσοτσάνη Δράμας, πάντα σύμφωνα με παραδοσιακή συνταγή.

Η γεύση του
Το κεφτέ λουκάνικο έχει γεύση στρογγυλή και βαθιά γεμάτη, και δίνει μπουκιές ζουμερές, μαλακές, γεμάτες νοστιμιά. Τα μπαχαρικά του είναι πολύ ισορροπημένα, το ίδιο και το αλάτι του.

3 γρήγορες ιδέες με κεφτέ λουκάκινο
* Τηγανίστε το ή ψήστε το, για μεζεδάκι με ουζάκι, κρασί ή τσίπουρο.
* Δοκιμάστε το σε ζυμαρικά ή ομελέτες.
* Προσθέστε το στην πίτσα σας αντί για τα κλασικά αλλαντικά.

Που θα το βρείτε
Το κεφτέ λουκάνικο ανήκει στη σειρά natural και θα το βρείτε στο κατάστημα Αραπιάν, Ευριπίδου 41, Αθήνα, τηλ. 210 3217238, www.arapian.gr, καθώς και στο μεζετζίδικο Τα Καραμανλίδικα του Φάνη, Σωκράτους 1 & Ευριπίδου, Αθήνα, τηλ. 210 3254184.