Σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Βιοπαθολογίας η κατανάλωση χαμπουργκερ προάγει την αθηροσκλήρωση.

Ακόμα και μια διατροφική παρασπονδία έχει άμεση επίπτωση στα αιμοφόρα αγγεία σας, τουλάχιστον σε κυτταρικό επίπεδο, υποστηρίζουν Αμερικανοί ερευνητές μετά από πειράματα που έκαναν.

Σύμφωνα με μελέτη που παρουσιάστηκε στο ετήσιο συνέδριο της Αμερικανικής Εταιρείας Βιοπαθολογίας στη Βαλτιμόρη, η κατανάλωση χαμπουργκερ, πίτσας και αλλαντικών ακόμα και για μικρό χρονικό διάστημα προάγει την σκλήρυνση των αρτηριών (αθηροσκλήρωση) αλλάζοντας γρήγορα τη δομή τους.

Η αθηροσκλήρωση είναι κύρια αιτία εμφράγματος και εγκεφαλικού επεισοδίου. Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Ιλινόις υποστηρίζουν ότι τα επεξεργασμένα τρόφιμα είναι τελικά πιο επιβλαβή για την υγεία, απ’ ότι πιστεύαμε μέχρι σήμερα.

Τα πειράματα που έκαναν σε ποντίκια και ανθρώπινες κυτταρικές σειρές έδειξαν ότι δύο μορφές της LDL («κακής») χοληστερόλης προκαλούν τη ζημιά. Πρόκειται για την χαμηλής πυκνότητας λιποπρωτεΐνη και την λιγότερο γνωστή οξειδωμένη LDL, που παράγεται από τις ελεύθερες ρίζες.
Τα τρωκτικά σιτίστηκαν είτε με ισορροπημένη υγιεινή διατροφή, είτε με δυτικού τύπου διατροφή που είχε τα ίδια επίπεδα λιπαρών, πρωτεΐνης και υδατανθράκων με αυτά σε ένα κλασσικό μενού εστιατορίου με πρόχειρο φαγητό.

Δείτε περισσότερα στο ygeiamou