Το ότι οι πατάτες των McDonalds είναι πολύ πιο νόστιμες και εθιστικές από τις υπόλοιπες τηγανητές πατάτες, φανταζόμαστε ότι το έχεις συνειδητοποιήσει εδώ και χρόνια. Το ότι περιέχουν 19 συστατικά λογικά δεν το ήξερες. Το ότι ένα από αυτά βοηθά με την τριχόπτωση βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά ότι δεν το ξέρεις. Έτσι τουλάχιστον υποστηρίζει μια νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Biomaterials.

fast-food-oikogeneia-575x383

Οι ερευνητές του Εθνικού Πανεπιστημίου της Yokohama στην Ιαπωνία ανέπτυξαν μια μέθοδο για την παρασκευή «μικροβίων θυλάκων τριχών» ή HFGs, τα οποία έχουν σχεδιαστεί για να παράγουν νέους θύλακες τριχών. Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν συνήθως οι επιστήμονες είναι ότι δυσκολεύονται να παράγουν ταυτόχρονα πολλούς θύλακες. Οι Ιάπωνες πιστεύουν ωστόσο πως κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση. Οι επιστήμονες δήλωσαν σε ένα δελτίο τύπου ότι το κλειδί για την παραγωγή πολλών HFG ήταν τα υλικά που χρησιμοποίησαν στη διαδικασία και πιο συγκεκριμένα το διμεθυλοπολυσιλοξάνιο. Το ίδιο το χημικό δεν βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών, αλλά χρησιμοποιείται ως βάση για την αποτελεσματικότερη λειτουργία της διαδικασίας. Χάρη σε αυτό ήταν σε θέση να αναπτύξουν μαύρα μαλλιά στις πλάτες και τα κρανία των ποντικών.

x_FRENCH-FRIES-1

Πού κολλάνε όλα αυτά με τις τηγανητές πατάτες του γνωστού φαστφουντάδικου; Σύμφωνα με το Inc.com, τα McDonald’s χρησιμοποιούν διμεθυλοπολυσιλοξάνιο για να μειώσουν τις πιτσιλιές λαδιού κατά το μαγείρεμα των πατατών τους και των άλλων τηγανητών φαγητών στο μενού τους. Τα τρόφιμά τους μαγειρεύονται σε μίγμα φυτικού ελαίου, κιτρικού οξέος και διμεθυλοπολυσιλοξανίου. Για να είμαστε σαφείς, δεν υπάρχει καμία απόδειξη (ακόμα) ότι η συχνή κατανάλωση των εν λόγω πατατών σταματά τη φαλάκρα. Η χημική ουσία που αναφέρεται στη μελέτη δεν ενεργοποιεί την ανάπτυξη των μαλλιών, απλά βοηθά τη διαδικασία. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι η μελέτη αυτή πραγματοποιήθηκε σε ποντίκια, επομένως δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι ότι η ουσία αυτή θα είχε τα ίδια αποτελέσματα και στον άνθρωπο. Έχουμε όμως δικαίωμα στο όνειρο, σωστά;

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr