Εννοείται ότι δεν υπάρχουν “μαγικές” τροφές που μας βοηθούν να χάσουμε βάρος από τη μια στιγμή στην άλλη. Ωστόσο, κάποιες τροφές βοηθούν σημαντικά τη διαδικασία και θα πρέπει να τις περιλαμβάνουμε στα γεύματα μας όσο πιο συχνά γίνεται.

kotopoulo

Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Γουόρικ, στην Αγγλία, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Molecular Metabolism, ισχυρίζεται ότι υπάρχουν 9 τροφές πλούσιες σε αμινοξέα που ενεργοποιούν τα κύτταρα του εγκεφάλου μας τα οποία μας κάνουν να αισθανόμαστε χορτάτοι, άρα να τρώμε λιγότερο και να χάνουμε βάρος πιο εύκολα.

amygdala

Για την ακρίβεια, αναφέρονται στα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα, το αβοκάντο, τα αμύγδαλα, τις φακές, το σκουμπρί, τον χοιρινό ώμο, το κοτόπουλο και το κόντρα φιλέτο (sirloin steak), που έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε αμινοξέα και συνεπώς μας κάνουν να χορταίνουμε γρηγορότερα, σε σχέση με άλλες τροφές.

avocado

“Τα επίπεδα αμινοξέων στο αίμα και στον εγκέφαλο μετά από ένα γεύμα είναι ένα πολύ σημαντικό μήνυμα που μεταδίδει την αίσθηση πληρότητας”, εξηγεί ο Dr Nicholas Dale, Καθηγητής Νευροεπιστήμης στο πανεπιστήμιο του Γουόρικ, ενώ όπως αναφέρει, το γεγονός ότι τα συγκεκριμένα εγκεφαλικά κύτταρα τα οποία βρίσκονται στο κέντρο του εγκεφάλου που ελέγχει το σωματικό βάρος, έχουν άμεση αντίληψη των αμινοξέων, θα μπορούσε να βοηθήσει σημαντικά στον έλεγχο του βάρους και στο να μπορούμε να μένουμε εντός των φυσιολογικών ορίων, ακόμη και στην αντιμετώπιση της παχυσαρκίας.

Για να καταλήξουν στα παραπάνω συμπεράσματα, οι ερευνητές έδωσαν απευθείας υψηλή δόση αμινοξέων στον εγκέφαλο και τα εγκεφαλικά κύτταρα που μας κάνουν να αισθανόμαστε χορτάτοι αποκρίθηκαν σε μόλις 30 δευτερόλεπτα, στέλνοντας μηνύματα στο μέρος του εγκεφάλου που διαχειρίζεται την όρεξη και προκαλεί το αίσθημα πληρότητας.

Δείτε επίσης
Οι 40 πιο υγιεινές τροφές που πρέπει να τρως καθημερινά

7 υγιεινές συνήθειες που σαμποτάρουν το αδυνάτισμα