Μετά το νερό με λεμόνι και το νερό με μηλόξιδο, σειρά έχει ένα νέο ενισχυμένο νερό που υπόσχεται να βοηθήσει πολύ τη δίαιτα μας. Αυτή τη φορά βέβαια, στο νερό δεν θα προσθέσουμε κάποιο άλλο υγρό, αλλά μελιτζάνες!

Όπως έχουμε πει ξανά, η μελιτζάνα πέρα από την τέλεια γεύση της είναι και ιδιαίτερα ωφέλιμη για τον οργανισμό. Μεταξύ άλλων δε, είναι διαιτητική καθώς έχει λίγες θερμίδες, καθόλου λίπος και κατά τη διάρκεια της πέψης απορροφάει λίπος άλλων τροφών, βοηθώντας στην απώλεια βάρους. Ήταν θέμα χρόνου λοιπόν, να πειραματιστούν κάποιοι για το πώς θα καταφέρουν να αξιοποιήσουν ακόμη περισσότερο αυτές τις διαιτητικές της ιδιότητες. Και κάπως έτσι προέκυψε το νερό μελιτζάνας.

nero-melitzana

Για να το φτιάξεις θα χρειαστείς:
* μία μέτρια μελιτζάνα ιδανικά βιολογική
* ένα μέτριο λεμόνι
* 1 λίτρο νερό
Πλένεις καλά την μελιτζάνα με μηλόξιδο και μαγειρική σόδα και την ξεπλένεις με άφθονο κρύο νερό. Χωρίς να αφαιρέσεις τη φλούδα, την κόβεις σε ροδέλες και την βάζεις μέσα σε μία κανάτα. Προσθέτεις το νερό, το χυμό λεμονιού, ανακατεύεις με ξύλινη κουτάλα και το βάζεις στο ψυγείο για ένα βράδυ, ώστε το νερό να απορροφήσει όλα τα συστατικά της μελιτζάνας. Την άλλη μέρα μπορείς να πιεις το νερό μελιτζάνας σταδιακά: ένα ποτήρι με το πρωινό, ένα με το μεσημεριανό, ένα το απόγευμα και ένα το βράδυ με το γεύμα σου.

Τι πετυχαίνεις;
Όταν πίνεις νερό μελιτζάνας πριν από τα γεύματα, σε κάνει να νιώθεις πιο γεμάτος και επίσης, είναι διουρητικό, βοηθάει στη χώνεψη και μειώνει τα λιπαρά από τις τροφές που καταναλώνεις, βελτιώνοντας τη συνολική πέψη και καθαρίζοντας το σώμα. Παράλληλα, ακριβώς επειδή καθαρίζει το σώμα και είναι διουρητικό, το νερό μελιτζάνας μπορεί σταδιακά να μειώσει και το μέγεθος της μέσης, εξαφανίζοντας το ενοχλητικό κοιλιακό λίπος. Για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα, το νερό μελιτζάνας πρέπει να συνδυάζεται με ισορροπημένη διατροφή και άσκηση.