Οι περισσότεροι από εμάς, όταν ενδίδουμε στο αγαπημένο μας junk food, τείνουμε να παραγγέλνουμε και ένα αναψυκτικό. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα κάνουμε τεράστιο λάθος και ο λόγος δεν σχετίζεται με τις θερμίδες!

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο BMC Nutrition, το να συνοδεύεις ένα αναψυκτικό με ζάχαρη με το γεύμα σου, οδηγεί σε χαμηλότερη οξείδωση του λίπους, την διαδικασία που διασπά το λίπος στο σώμα. Αυτό το οποίο παρατήρησαν μάλιστα οι ερευνητές ήταν ότι στα γεύματα με περισσότερη πρωτεΐνη είχαμε υψηλότερη μείωση της καύση λίπους σε σύγκριση με εκείνα με λιγότερη πρωτεΐνη.

Οι επιπλέον θερμίδες όχι μόνο δεν βοήθησαν να ικανοποιηθεί η πείνα των συμμετεχόντων, αλλά αντίθετα τούς έκαναν να πεινούν κι άλλο, όπως πολλές φορές γίνεται με τα αναψυκτικά και κυρίως εκείνα που περιέχουν τεχνητά γλυκαντικά. Η πρόσληψη ικανοποιητικής ποσότητας πρωτεΐνης χωρίς την πρόσληψη ζάχαρης μειώνει την όρεξη, ενώ ο συνδυασμός πρωτεΐνης και ζάχαρης την αυξάνει, μειώνοντας παράλληλα τη διαδικασία καύσης του λίπους. Αυτό ισχύει και για άλλους συνδυασμούς τροφών, όπως αβγά και χυμός πορτοκάλι ή γενικά πρωτεϊνούχες τροφές με σακχαρώδεις.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr