Ελαφρύ και φιλικό προς τη σιλουέτα μας, με γεύση που δεν καλύπτει τα άλλα υλικά, το τυρί cottage είναι από τα πιο δημοφιλή τυριά. Δες 5 ακόμη πολύ καλούς λόγους να μη λείπει ποτέ από το ψυγείο σου.

Το cottage είναι ένα μαλακό, λευκό τυρί με σβόλους, με πολύ ήπια, ελαφρώς αλμυρή γεύση. Στην αγορά το βρίσκουμε με πλήρη ή μειωμένα λιπαρά ή ακόμη και άπαχο. Η ήπια γεύση του είναι που το καθιστά ιδανικό να μπει σε πολλές συνταγές, από σαλάτες -όπου μπορεί να υποκαταστήσει ακόμη και το dressing-, μέχρι ντιπ ή συνοδευτικό για κρέας και λαχανικά, ενώ μπορεί να καταναλωθεί απλωμένο επάνω σε ψωμί, σε σάντουιτς, να μπει στο μίγμα για τα pancakes, σε smoothies, καθώς και να γίνει επιδόρπιο αν του προσθέσεις μέλι και φρέσκα φρούτα.

Πώς σε ωφελεί
Το τυρί cottage είναι μια υγιεινή τροφή με αρκετά οφέλη για την υγεία, που το καθιστούν ιδανικό για να βρίσκει συχνά μια θέση στο πιάτο σου. Τα 5 μεγαλύτερα οφέλη του, είναι τα εξής:

1. Είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά
Σύμφωνα με τα δεδομένα του Υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, ένα φλιτζάνι τυρί cottage περιέχει:

Θερμίδες: 183
Πρωτεΐνη: 23,6γρ.
Υδατάνθρακες: 10,8γρ.
Λιπαρά: 5,13γρ.
Σάκχαρα: 9,04γρ.
Ασβέστιο: 251mg
Κάλιο: 282mg
Μαγνήσιο: 20,3mg

2. Μπορεί να βοηθήσει στο χτίσιμο των μυών
Για όσους γυμνάζονται, το cottage είναι μια τροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, που μπορεί να βοηθήσει στο χτίσιμο των μυών. Κάθε μάρκα που κυκλοφορεί στην αγορά έχει διαφορετική περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη, αλλά κατά μέσο όρο ανά φλιτζάνι παίρνεις περίπου 15 έως 25 γραμμάρια πρωτεΐνης.

3. Βοηθάει στη μετατροπή του φαγητού σε ενέργεια
Το τυρί cottage είναι πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που είναι απαραίτητες για τη μετατροπή του φαγητού σε ενέργεια. Παράλληλα, βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς δέρματος.

4. Μπορεί να βοηθήσει στη διαχείριση του βάρους
Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες δίαιτες περιλαμβάνουν την κατανάλωση cottage. Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι μέσο απώλειας βάρους, απλά είναι μια θρεπτική και απολαυστική επιλογή, που μπορεί να σε χορτάσει. Παράλληλα, δεδομένου ότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες ενώ είναι και χαμηλό σε θερμίδες, μπορεί να σε βοηθήσει να αισθάνεσαι πληρότητα για περισσότερο, άρα να μένεις μακριά από τσιμπολογήματα που επηρεάζουν αρνητικά το βάρος σου.

5. Κάνει καλό στο έντερο
Ορισμένες μάρκες τυριών cottage που κυκλοφορούν στην αγορά περιλαμβάνουν προβιοτικά, τα οποία βελτιώνουν το «προφίλ» των «καλών» βακτηρίων στο έντερο, ενώ μπορούν ακόμη και να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σύστημα.

Δείτε επίσης:
Τα 10 καλύτερα ενδιάμεσα σνακ για να χάσεις βάρος

Τα καλύτερα σνακ μετά τη γυμναστική από μια κορυφαία διατροφολόγο

5 έξυπνοι τρόποι να προσθέσεις πρωτεΐνη στα pancakes σου