Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μία μεγάλη κούπα ζεστό αρωματικό καφέ το πρωί για να ξεκινήσεις γεμάτος ενέργεια την ημέρα σου; Ή μήπως υπάρχει και είναι περισσότερο υγιεινό και πιο φιλικό με το στομάχι; Νομίζουμε ότι μόλις τραβήξαμε την προσοχή σου!

xymos

Εσπεριδοειδή
Σύμφωνα με τους διατροφολόγους του γερμανικού περιοδικού Focus, φρούτα, όπως τα πορτοκάλια, τα γκρέιπφρουτ, τα λεμόνια και τα μανταρίνια χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C έχουν την ικανότητα να μας ξυπνήσουν και να μας γεμίσουν ζωντάνια με πιο αποτελεσματικό τρόπο από ό, τι ο καφές. Για να απολαύσεις τις ευεργετικές τους ιδιότητες στύψε ένα φρέσκο χυμό πορτοκάλι το πρωί ή πιες μια κούπα με ζεστό νερό και λεμόνι, που θα αποτοξινώσει παράλληλα τον οργανισμό σου.

sokolata-kopela-anoigma

Σοκολάτα
Μπορεί να σε βοηθήσει να ξεπεράσεις τον χωρισμό σου, να σου προσφέρει χαρά σε δύσκολες στιγμές και όπως φαίνεται να σε ξυπνήσει το πρωί. Υπάρχει τελικά κάποιο πρόβλημα που να μην λύνεται με λίγη καλή σοκολάτα; Όσο πιο σκούρος ο γλυκός πειρασμός, τόσο μεγαλύτερη είναι η ευεργετική του δράση το πρωί, αφού εμπεριέχει μεγαλύτερη ποσότητα καφεΐνης.

meli

Μέλι
Σύμφωνα με τον διατροφολόγο, Ματίας Ρίντλ, από το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου, η κατανάλωση μελιού αυξάνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα με αποτέλεσμα να απελευθερώνεται πολλή ινσουλίνη και τα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα να πέφτουν εξίσου γρήγορα. Κοινώς θα σου χαρίσει ενέργεια, αλλά θα σου την “πάρει” πολύ γρήγορα και πίσω.

anoigma-piperi

Κόκκινο πιπέρι
Το μπαχαρικό αυτό εμπεριέχει αλκαλοειδή, όπως καψαϊκίνη, τα οποία εκτοξεύουν την αδρεναλίνη στο σώμα διεγείροντας τον οργανισμό. Πρόσθεσε λίγο κόκκινο πιπέρι στην πρωινή σου ζεστή σοκολάτα για να δώσεις μια γκουρμέ νότα στο πρωινό σου ή πολύ απλά ρίξε λίγο πάνω στο μεσημεριανό σου για να πάρεις την απαιτούμενη ενέργεια προκειμένου να ολοκληρώσεις το 8ωρο στη δουλειά.