Έχεις αναρωτηθεί ποτέ; Οι επιστήμονες πάντως σίγουρα είχαν την απορία, αφού σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο European Journal of Preventive Cardiology, το να μένουμε όρθιοι για μερικές ώρες την ημέρα μπορεί να μειώσει τους κινδύνους που συνδέονται με την καθιστική ζωή και να μάς βοηθήσει να χάσουμε βάρος.

Οι ερευνητές εξέτασαν συνολικά 46 μελέτες, οι οποίες περιελάμβαναν 1.184 άτομα. Όπως έδειξαν τα αποτελέσματα, οι γυναίκες όταν μένουν όρθιες καίνε 0,1 θερμίδες ανά λεπτό περισσότερο από ό, τι όταν κάθονται, ενώ οι άνδρες 0,9 θερμίδες. Μπορεί να μην μοιάζει και με τίποτα σπουδαίο, αλλά εάν κάτσεις και τα βάλεις κάτω, εάν είσαι όρθιος για 6 ώρες την ημέρα, εκείνες για παράδειγμα που κάθεσαι στο γραφείο σου στη δουλειά, μπορείς να κάψεις αρκετές θερμίδες. Για να σου δώσουμε να καταλάβεις, κάποιος που ζυγίζει 65 κιλά, μπορεί να κάψει περίπου 54 επιπλέον θερμίδες την ημέρα, δηλαδή να χάσει 2,5 κιλά λίπους το χρόνο, όπως σημειώνουν οι επιστήμονες.

Επιπλέον, έρευνα που δημοσιεύθηκε στο BMC Public Health, αποκάλυψε ότι όταν στεκόμαστε για περισσότερη ώρα όρθιοι μέσα στην ημέρα εξουδετερώνονται ορισμένοι από τους κινδύνους που συνδέονται με την καθιστική ζωή, καθώς μειώνονται τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, τα τριγλυκερίδα και η πίεση. Με άλλα λόγια, όλες οι έρευνες συμφωνούν: Σήκω από την καρέκλα σου!

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr