Μπορεί τα δημητριακά με γάλα να αποτελούν μια κλασική, «αθώα» και εκ των πραγμάτων εύκολη λύση για πρωινό για μικρούς και μεγάλους, όμως η αλήθεια είναι πως τα πολύχρωμες, χάρτινες συσκευασίες κρύβουν πολλούς παραπάνω κινδύνους απ’ ό,τι νομίζεις. Μια ματιά να ρίξεις στις διατροφικές ετικέτες των περισσότερων, θα δεις πως είναι γεμάτα λιπαρά, σιρόπι καλαμποκιού και ζάχαρη. Ποια είναι λοιπόν η καλύτερη επιλογή;

1. Διάλεξε δημητριακά ολικής αλέσεως
Αυτή θα πρέπει να είναι η βάση σου. Στη συνέχεια, ψάξε για συσκευασίες που περιέχουν υλικά με έξτρα θρεπτικά συστατικά, όπως ξηροί καρποί, superfoods και αποξηραμένα φρούτα. Έτσι ξέρεις ότι το μπολ σου θα είναι γεμάτα καλά λιπαρά, υδατάνθρακες, φυτικές ίνες και πρωτεΐνη. Ολικής αλέσεως όμως δεν σημαίνει απαραίτητα και υγιεινά δημητριακά…

2. Διάβασε προσεκτικά τη διατροφική ετικέτα
Στόχος σου είναι να βρεις εκείνα που περιέχουν τα λιγότερα συστατικά. Ζάχαρη, σιρόπι καλαμποκιού θα πρέπει να είναι οι βασικοί εχθροί σου! Το ήξερες ότι η σειρά με την οποία αναγράφονται τα συστατικά στην ετικέτα μαρτυρά το ποσοστό περιεκτικότητάς τους στη συσκευασία. Αν λοιπόν το δεύτερο συστατικό είναι ζάχαρη, ξέρεις ότι περιέχει πολύ μεγάλη ποσότητα. Μην ξεχνάς! Το ότι στη συσκευασία αναγράφονται οι λέξεις «υγιεινό», «ολικής αλέσεως» ή «φυτικές ίνες» δεν σημαίνει απαραίτητα ότι το προϊόν είναι καλό για την υγεία.

3. Διάλεξε εκείνο που θα σε κρατήσει περισσότερο χορτάτο
Όσο περισσότερα σιτηρά περιέχει τόσο καλύτερο! Η κινόα, η βρώμη, το κριθάρι και το φαγόπυρο είναι μερικά από εκείνα τα συστατικά που θα κάνουν το μπολ σούπερ θρεπτικό, χορταστικό και γεμάτο φυτικές ίνες.