Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων: Αυτοί που με το που ακουμπούν το κεφάλι τους στο μαξιλάρι αποκοιμούνται και εκείνοι που στριφογυρίζουν για ώρες στα σεντόνια. Εάν ανήκεις στη δεύτερη, εκ των πραγμάτων η ζωή είναι λίγο πιο δύσκολη για σένα. Ευτυχώς μια νέα έρευνα ίσως και να βρήκε έναν τρόπο για να γίνει λίγο πιο εύκολη.

vyssinada xymos

Πιο συγκεκριμένα, ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα, ανακάλυψαν πως η καθημερινή κατανάλωση χυμού βύσσινου μπορεί να οδηγήσει σε έναν πιο βαθύ ύπνο και μάλιστα να αυξήσει τη διάρκειά του για περίπου 1.30 ώρα. Για να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα, ζήτησαν από εθελοντές που παρουσίαζαν δυσκολίες στον ύπνο να πιουν ένα ποτήρι βυσσινάδας ή ένα χυμό- placebo το πρωί και ύστερα έναν ακόμα 1-2 ώρες πριν κοιμηθούν. Μετά από 14 ημέρες και αφού ολοκληρώθηκε το πείραμα, οι ερευνητές βρήκαν πως όσοι ήπιαν το χυμό από βύσσινα κοιμήθηκαν κατά μέσο όρο 84 λεπτά περισσότερο. Οι εξετάσεις αίματος έδειξαν επίσης ότι αυτή η ομάδα είχε και χαμηλότερα επίπεδα κυνουρενίνης, η οποία έχει συνδεθεί με διαταραγμένο ύπνο.

Ενώ η μελέτη ήταν μικρή και η διεξαγωγή περαιτέρω ερευνών θεωρείται επιτακτική, εμείς προσωπικά θα δοκιμάσουμε το εν λόγω τρικ, γιατί πρώτα απ’ όλα χρειαζόμαστε σίγουρα 1.30 ώρα επιπλέον ώρα ύπνου και δεύτερον, κακά τα ψέματα, η βυσσινάδα είναι απλά πεντανόστιμη.

Δείτε ακόμα:
Τι να μην τρως για να κοιμάσαι καλά
Μήπως οι αϋπνίες σου οφείλονται στις 6 παρακάτω τροφές;