Στο πλαίσιο μιας πιο υγιεινής διατροφής, αλλά χωρίς τη στέρηση αγαπημένων απολαύσεων, πολύ από εμάς αντικαταστήσαμε τα πατατάκια που τρώμε βλέποντας ταινίες με τα τσιπς λαχανικών, όπως παντζάρι, καρότο κλπ. Ωστόσο, οι ειδικοί έρχονται να μας τη χαλάσουν για μια ακόμη φορά, λέγοντας ότι τελικά η επιλογή μας δεν είναι όσο καλή νομίζαμε.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη διατροφολόγο Charlotte Stirling τα συσκευασμένα chips λαχανικών δεν είναι καλύτερα από τα τσιπς πατάτας που ξέραμε τόσα χρόνια, μιας και κάθε πακέτο περιέχει μόλις 65% λαχανικά και το υπόλοιπο είναι αλάτι και λάδι. Δεν είναι, λοιπόν, ιδιαίτερα ωφέλιμα ούτε για την υγεία ούτε για τη σιλουέτα μας…

Επιπλέον, ακριβώς επειδή οι περισσότεροι πιστεύουν ότι πρόκειται για υγιεινό σνακ, τείνουν να καταναλώνουν τσιπς λαχανικών σε μεγάλες ποσότητες, χωρίς να σκέφτονται τόσο τις θερμίδες με τις οποίες φορτώνουν τον οργανισμό τους.

Αν θέλεις τσιπς λοιπόν ή θα φας λίγα ή θα προτιμήσεις να τα φτιάξεις με τα χεράκια σου στο σπίτι, κόβοντας τα λαχανικά σε πολύ λεπτές φέτες που στη συνέχεια ψήνεις στο φούρνο. Πολύ πιο υγιεινά!