Η αλήθεια είναι πως η πρώτη φορά, που θα μπεις στο κατάστημα με τα βιολογικά και θα ρωτήσεις τον υπάλληλο πού είναι οι σπόροι κάνναβης, οι γύρω πελάτες θα σε κοιτάξουν περίεργα. Δεν θα πούμε ψέματα…θα είναι ιδιαίτερα άβολο! Δεν συγκρίνεται βέβαια με την ντροπή που θα νιώσεις όταν η μαμά σου δει το μικρό σακουλάκι που γράφει “Κάνναβη” χωμένο στο ντουλάπι της κουζίνας σου και αρχίσει να σε ρωτάει πού πήγε λάθος η ζωή σου, ενώ πληκτρολογεί τον αριθμό των “Ανώνυμων Ναρκομανών”. Αξίζει να περάσεις τόση ταλαιπωρία για μερικά σπόρια; Έτσι φαίνεται!

kanavi

Πτηνό είμαι για να φάω σπόρους κάνναβης;
Μπορεί πτηνό να μην είσαι, ωστόσο αξίζει να τους δοκιμάσεις αφού, όπως όλες οι υπερτροφές άλλωστε, αποτελούν πλούσια πηγή θρεπτικών συστατικών. Τόσο πλούσια μάλιστα που συχνά συνιστώνται σε εγκύους. Θα αναρωτιέσαι γιατί…Πρώτον και κύριον, οι αποφλοιωμένοι σπόροι κάνναβης είναι μια εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, η οποία περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα για τον οργανισμό. Επίσης, έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα, φυτικές ίνες, βιταμίνη Ε και ιχνοστοιχεία.

Ένα από τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά τους είναι ότι περιέχουν τη σωστή αναλογία ωμέγα 3 και ωμέγα 6 λιπαρών οξέων, τα οποία είναι απαραίτητα για την ορθή λειτουργία του νευρικού συστήματος, βοηθούν την ανάπτυξη και τη λειτουργία του εγκεφάλου και βελτιώνουν την κατάσταση του δέρματος, καθιστώντας το πιο ελαστικό. Η συχνή κατανάλωσή σπόρων κάνναβης μειώνει την ποσότητα τριγλυκερίδιων στο αίμα, την αρτηριακή πίεση, τον κίνδυνο για καρδιακές παθήσεις, τον πόνο και τις φλεγμονές από ρευματοειδή αρθρίτιδα, ενώ παράλληλα μπορεί να βοηθήσει την πρόληψη παθήσεων όπως η άνοια και η νόσος Αλτσχάιμερ, αλλά και να μειώσει το άγχος.

Έχουν χάλια γεύση, έτσι;
Εντάξει τα σάλια δεν σου τρέχουν όταν τρως τα συγκεκριμένα σπόρια, ωστόσο θα ήταν λάθος να πούμε πως έχουν κακή γεύση. Αν μπορούσαμε να τα συγκρίνουμε με κάτι, αυτό είναι το άψητο φιστίκι.

kanavi1

Πώς μπορώ να τους ενσωματώσω στη διατροφή μου;
Πολύ εύκολα! Μπορούν να φαγωθούν ωμοί, να αλεστούν σε σκόνη, να παράγουν γευστικά φύτρα ή να παρασκευάσουν θρεπτικό γάλα κάνναβης. Ο πιο απλός τρόπος να φας σπόρους κάνναβης βέβαια είναι να ρίξεις μερικές κουταλιές στο γιαούρτι, τη βρώμη και τα δημητριακά σου ή ακόμη και μέσα στα smoothies σου.

Δείτε επίσης:
Στην Αμερική κυκλοφορεί καφές και τσάι με κάνναβη!