Σε όλους μας έχει τύχει να γυρίζουμε από τη δουλειά εξωφρενικά πεινασμένοι, με αποτέλεσμα να ανοίγουμε το ψυγείο και να καταβροχθίζουμε μονομιάς το χθεσινοβραδινό φαγητό, δίχως καν να το ζεστάνουμε ή έστω να το σερβίρουμε σε πιάτο. Μήπως όμως αυτή η συνήθειά μας καταστρέφει τη γραμμή μας;

Έτσι δείχνει πρόσφατη μελέτη, σύμφωνα με την οποία η θερμοκρασία του φαγητού επηρεάζει τη μερίδα που θα καταλήξει τελικά στο πιάτο μας. Πιο συγκεκριμένα, όταν αυτό είναι κρύο, καταναλώνουμε μεγαλύτερη ποσότητα, καθώς τα λιπαρά του συστατικά “παγώνουν” και δεν διαχέονται σωστά προς τους γευστικούς μας κάλυκες, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να μην λαμβάνει το μήνυμα ότι έχουμε χορτάσει. Επιπλέον, το φαγητό λέγεται ότι έχει χειρότερη γεύση όταν βρίσκεται σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα να μην αισθανόμαστε την απόλαυση που θα νιώθαμε εάν το καταναλώναμε ζεστό. Το ίδιο λέγεται μάλιστα ότι συμβαίνει και όταν τρώμε βιαστικά, μπροστά στο ψυγείο ή πάνω από το νεροχύτη. Η μόνη περίπτωση που η επιστήμη μας δίνει το ελεύθερο να τρώμε κάπου αλλού εκτός από το τραπέζι της κουζίνας και συγκεκριμένα μπροστά στον καθρέπτη είναι όταν μάς έχει κοπεί η όρεξη.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr