Ίσως έφαγες πολύ fast food μέσα στο Σαββατοκύριακο ή σε «μπούκωσε» η πεθερά γίγαντες. Όπως και να έχει η αίσθηση του φουσκώματος είναι φυσιολογική και συμβαίνει σε όλους μας πού και πού. Πριν δοκιμάσεις κάποιο ειδικό χάπι, στρέψου στη φύση και άσε ένα από τα πιο νόστιμα φρούτα να σε βοηθήσει.

Ο λόγος για την παπάγια, η οποία σύμφωνα με τη διαιτολόγο Malena Perdomo, είναι το τέλειο φυσικό γιατρικό για το φούσκωμα. Ο λόγος; Περιέχει το ένζυμο παπαΐνη που βοηθάει στην πέψη, και μάλιστα κυρίως στην πέψη των πρωτεϊνών. Το συγκεκριμένο θρεπτικό συστατικό είναι μάλιστα τόσο ισχυρό, που συχνά συμπεριλαμβάνεται σε πολλά συμπληρώματα διατροφής που υπόσχονται καλύτερη πέψη και μείωση της καούρας. «Μεγάλωσα τρώγοντας πολύ παπάγια και ξέρω ότι σε βοηθά να πηγαίνεις τακτικά στην τουαλέτα, αποτρέποντας έτσι τη δυσκοιλιότητα», εξηγεί η διαιτολόγος.

Εκτός από αυτό, η παπάγια -αν και δυσεύρετη στη χώρα μας- είναι η τέλεια προσθήκη στο καθημερινό σου διαιτολόγιο, καθώς είναι σούπερ ενυδατική και πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες. Περιέχει επίσης Β-καροτίνη, που προάγει την καλή υγεία του δέρματος και των ματιών.