Πόσες φορές δεν έχετε μαγειρέψει και λόγω λάθος αποθήκευσης του φαγητού που περίσσεψε αυτό κατέληξε στα σκουπίδια; Κάπου εδώ έρχεται η ψηφιακή τεχνολογία να βελτιώσει την κατάσταση με μια σειρά από «έξυπνα» σκεύη αποθήκευσης που θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη μειώνοντας και τη σπατάλη φαγητού.

Ovie_Fridge

Ovie_productclose

Ο λόγος για τα σκεύη Ovie Smartware, που ουσιαστικά είναι ένα νέο σύστημα αποθήκευσης φαγητού υψηλής τεχνολογίας του οποίου ο ρόλος είναι άκρως λειτουργικός δεδομένου ότι αποτελεί ένα εύχρηστο μέσο που «υπενθυμίζει» στο χρήστη το χρόνο διάρκειας των τροφών που βρίσκονται στο ψυγείο.

Πρόκειται για το πρώτο τεχνολογικό μέσο αποθήκευσης τροφής που αποτελείται από ειδικά σκεύη, εξαρτήματα, κλιπ και εφαρμογές που αλληλοσυνδέονται με ένα σύστημα ειδοποίησης ενημερώνοντας για το τι υπάρχει στο ψυγείο και μέχρι πότε μπορεί να καταναλωθεί. Στα σκεύη εναποθέτεται ένα εξάρτημα με φώτα LED που όσο περνούν οι μέρες αλλάζουν χρώμα σηματοδοτώντας την υπολειπόμενη χρονική διάρκεια των τροφών που βρίσκονται στα σκεύη. Το σύστημα συνδέεται με το κινητό τηλέφωνο μέσω μιας εφαρμογής που ενημερώνει άμεσα για τη διάρκεια της κάθε τροφής.

Ovie_Notification

Ovie_productabove

Όσο για το κόστος, διόλου αμελητέο αφού στοιχίζει 85 δολάρια, ωστόσο, για όσους ενδιαφέρεστε, το βρίσκετε στο Kickstarter.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr