Είστε λάτρεις των φρέσκων τυριών και θέλετε να δοκιμάσετε να τα φτιάξετε στο σπίτι αλλά φοβάστε ότι η διαδικασία είναι πολύπλοκη; Η πρώτη «έξυπνη» συσκευή αυτόματης παρασκευής τυριού θα σάς λύσει τα χέρια.

Ο λόγος για το Formaggio, το οποίο ανακαλύψαμε στην πλατφόρμα Kickstarter, και σύμφωνα με την περιγραφή του, μπορεί να ετοιμάσει σχεδόν κάθε τύπο τυριού απλά με το πάτημα ενός κουμπιού. Ο δημιουργός του, Glen Fedor αναφέρει σχετικά με το προϊόν και το πώς το εμπνεύστηκε: «Όταν επέστρεψα στην Αμερική μετά από αρκετά χρόνια διαμονής στη Γαλλία, αναρωτήθηκα: Γιατί δεν έχουμε εύκολη πρόσβαση σε πεντανόστιμα, οικονομικά και υγιεινά τυριά; Πλέον (με το Formaggio) όλοι μπορούν να το έχουν αυτό».

Βέβαια, σημειώνεται ότι υπάρχουν και άλλες τέτοιου τύπου συσκευές αλλά δεν παρασκευάζουν τόσο μεγάλη γκάμα προϊόντων, μαλακά και σκληρά, χωρίς λακτόζη, vegan, κεφίρ και γιαούρτι, όλα, όπως επισημαίνεται από το δημιουργό, σε 30 λεπτά. Η συσκευή ελέγχεται από μια εφαρμογή που εγκαθίσταται σε κινητά, η οποία επιτρέπει στο χρήστη να επιλέξει το αγαπημένο του τυρί, να στείλει την επιλογή στο Formaggio και να ελέγχει όλη τη διαδικασία παρασκευής του.

Η διαδικασία φαίνεται πολύ απλή: Ρίχνετε το γάλα, τη γαλακτική καλλιέργεια, την πυτιά, επιλέγετε τον τύπο του τυριού που θέλετε να φτιάξετε και τα υπόλοιπα τα αναλαμβάνει η συσκευή. Ζεσταίνει το γάλα, αναμιγνύει, «κόβει» το τυρόπηγμα, σουρώνει το τυρόγαλα. Έχει ήδη συγκεντρωθεί μέσω της καμπάνιας στο Kickstarter ένα αρκετά μεγάλο χρηματικό ποσό, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί σύντομα να κυκλοφορήσει στην αγορά σε μεγάλες ποσότητες. Για τη ώρα, μπορείτε να το βρείτε στο Kickstarter στην τιμή των 49 δολαρίων.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr