Ήρθε και στην Αθήνα το Tanqueray Champion Shaker, η μοναδική χειροκίνητη μηχανή παραγωγής cocktail, που κάνει τη ζωή των bartenders παιχνιδάκι.

Το 2008, ο γνωστός mixologist Jason Crawley, επισκεπτόμενος ένα βιβλιοπωλείο στη Νέα Ορλεάνη είδε ένα 200 ετών σκίτσο μίας μηχανής παραγωγής cocktail, του Βρετανικού “Imperial Shaker”. “Με το που έπεσαν τα μάτια μου πάνω σε αυτό το σκίτσο ανατρίχιασα. Σκέφτηκα ότι πρόκειται για ένα αριστουργηματικό μηχάνημα που πρέπει οπωσδήποτε να ξαναδημιουργηθεί. Συμβολίζει την επιτομή της μέγιστης εμπειρίας απόλαυσης cocktail”, δήλωσε. Ύστερα από πέντε χρόνια αφοσίωσης και σκληρής δουλειάς λοιπόν, ο Crawley κατάφερε να δώσει ζωή σε αυτό το μηχάνημα, με τη μορφή του Tanqueray Champion Shaker.

Tanqueray_22

Σήμερα, υπάρχουν περίπου 30 Tanqueray Champion Shakers, που θα τα φιλοξενήσουν μερικά από τα καλύτερα bars στον κόσμο. Όσο για την Αθήνα, φιλοξενεί δύο shakers: το ένα στο “Theory Bar&More” στο Χαλάνδρι και το δεύτερο στο “The Clumsies” στο κέντρο. Οι κορυφαίοι Έλληνες bartenders των δύο bar που φιλοξενούν το Tanqueray Champion Shaker, θα δημιουργήσουν μαζί του κορυφαίας κλάσης Tanqueray cocktail, όπως το “Tanqueray No. TEN Ramos Gin Fizz”, ένα απαιτητικό cocktail που χρειάζεται αδιάλειπτο shaking για μεγάλο χρονικό διάστημα που όμως με αυτό το shaker η διαδικασία γίνεται πολύ εύκολα και σε λίγο περισσότερο από ένα λεπτό.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr