Σύμφωνα με αποτελέσματα νέας έρευνας, το φαγητό, που συνδέεται με αναμνήσεις από ευχάριστες στιγμές της ζωής μας τείνει να είναι πιο νόστιμο.

Μιλώντας στη Huffington Post, η ψυχολόγος Hadley Bergstrom επισημαίνει ότι «οι αναμνήσεις, που συνδέονται με γεύσεις είναι εξαιρετικά ισχυρές». Με απλά λόγια, μπορεί να συμβαίνει να αποφεύγουμε ένα φαγητό, καθώς μπορεί να το έχουμε συνδέσει με αρνητικά συναισθήματα.

Έτσι ακριβώς μπορεί και η προτίμησή μας σε κάποια φαγητά να συνδέεται με ένα θετικό πλαίσιο γύρω από αυτά. Για παράδειγμα, ένα φαγητό το οποίο είναι συνδεδεμένο με την παιδική μας ηλίκια μπορεί να το προτιμήσουμε, γιατί παραπέμπει σε θετικά συναισθήματα.

«Το φαγητό φαίνεται να είναι ένας σημαντικός παράγοντας για το δέσιμο στις σχέσεις των ανθρώπων εξηγεί ο JordanTroisi, επίκουρος καθηγητής της ψυχολογίας στο University of The South, σε ένα ένθετο διατροφής στους Τimes. Αυτό πιθανότατα συμβαίνει καθώς οι άνθρωποι συνδέουν ένα είδος φαγητού με την οικογενειά τους, τις κοινωνικές συγκεντρώσεις και με άλλες περιστάσεις στη ζωή τους που μπορεί να τους γεμίζει είτε με θετικά είτε με αρνητικά συναισθήματα.

Έτσι, προκύπτει πως η νοσταλγία κάνει ένα φαγητό να έχει καλύτερη γεύση. Καθώς, λοιπόν,το φθινόπωρο αρχίζει φροντίστε τον εαυτό σας και γεμίστε με θετικά συναισθήματα, απολαμβάνοντας όμορφα γεύματα.