Μπορεί μέχρι σήμερα όταν έτρωγες μοσχάρι να το συνόδευες απαραιτήτως με κόκκινο κρασί και να συνδύαζες τη σαμπάνια με θαλασσινά και όστρακα, ωστόσο από ό,τι φαίνεται αυτά τα στερεότυπα έχουν σπάσει. Ένα ποτήρι σαμπάνια που λες, είναι εξίσου καλό συνοδευτικό για το ψητό κρέας.

“Αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν είναι ότι η σαμπάνια είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο ευέλικτη από τα άλλα κρασιά”, δήλωσε μάλιστα στο site Good Food η ειδικός στις σαμπάνιες Kyla Kirkpatrick (www.thechampagnedame.com). Την ίδια στιγμή κορυφαίοι σεφ προτείνουν το pairing ψητού κρέατος και σαμπάνιας, αποδεικνύοντας ότι όσα πιστεύαμε μέχρι σήμερα μάλλον είναι λάθος. “Η ντελικάτη σαμπάνια με τις ωραίες φυσαλίδες δένει αρμονικά με το ζουμερό, ελαφρώς μαγειρεμένο κρέας” ανέφερε ο σεφ Damien Adams στον Independent, προσθέτοντας ότι ο συνδυασμός εκτός από διασκεδαστικός και διαφορετικός, πραγματικά λειτουργεί καλά.

champagne

Επιπλέον, οι σεφ τονίζουν ότι το κρέας αν δεν είναι ωμό, όπως στην περίπτωση ενός carpaccio, θα πρέπει να είναι ελάχιστα μαγειρεμένο, όταν πρόκειται να συνοδευτεί από σαμπάνια.

Από την άλλη, η Kyla Kirkpatrick αναφέρει ότι η σαμπάνια ταιριάζει πολύ και με τα πιο λιπαρά τρόφιμα, όπως η πάπια. “Οι λιπαρές τροφές, είτε πρόκειται για πάπια είτε για κάποιο λιπαρό ψάρι, αφήνουν όπως είναι φυσικό μια λιπαρότητα στη γλώσσα και το “μαγικό” με την σαμπάνια είναι ότι καθώς είναι αρκετά όξινη, στην πραγματικότητα καθαρίζει αυτή την λιπαρότητα”. Η λατρεία της για την σαμπάνια δε είναι τόσο μεγάλη, ώστε προτείνει να μην φοβηθεί κάποιος και να δοκιμάσει να τη σερβίρει ακόμη και με τηγανητό κοτόπουλο!

mosxaraki-carpaccio

Αν πάντως τα παραπάνω σε δελέασαν και θέλεις να ζήσεις την εμπειρία του συνδυασμού σαμπάνιας με το φαγητό σου σε οικονομικές τιμές, μπορείς να το επισκεφτείς το Warehouse CO2 στο κέντρο της Αθήνας, όπου τον πρώτο λόγο έχουν οι φυσαλίδες.

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr