Ώρα για παγωτό! Παίρνουμε το απλό παγωτό βανίλια και με τα κατάλληλα «στολίδια» δημιουργούμε υπέροχες γεύσεις που θα απολαύσει όλη η οικογένεια!

Banana split με σάλτσα καραμέλας
Σε ένα μπολ βάζουμε 3 μπάλες παγωτό βανίλια και 1 μικρή μπανάνα κομμένη στη μέση. Περιχύνουμε με σιρόπι ή σάλτσα αλατισμένης καραμέλας, γαρνίρουμε με λίγη σαντιγί και λίγα κερασάκια μαρασκίνο.

Affogato με λικέρ κρέμα
Σε ένα μπολ βάζουμε 3 μπάλες παγωτό βανίλια και περιχύνουμε με 1 σφηνάκι έτοιμο καφέ εσπρέσο και 1 σφηνάκι λικέρ κρέμα. Γαρνίρουμε με μερικούς κόκκους καφέ με επικάλυψη σοκολάτα (σε εξιδεικευμένα φυσικά καταστήματα καφέ ή e-shops).

Με πικάντικους ξηρούς καρπούς & fudge
Ρίχνουμε 100 γρ. ανάμεικτους ξηρούς καρπούς σε ένα μπολ. Προσθέτουμε 1 κουτ. σούπας βούτυρο λιωμένο, 1 κουτ. σούπας ζάχαρη καστανή, 1/4 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη, 1/4 κουτ. γλυκού σπόρους κύμινο, 1/4 κουτ. γλυκού τσίλι σε σκόνη μέτρια καυτερό, 1 πρέζα θαλασσινό αλάτι και 1 πρέζα μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα σε αντικολλητικό ταψάκι στρωμένο με λαδόκολλα. Ψήνουμε στους 180ºC στον αέρα για 15΄ ανακατεύοντας ανά διαστήματα. Τα αδειάζουμε σε ένα κομμάτι λαδόκολλα και μόλις κρυώσουν τα ψιλοκόβουμε. Κόβουμε 4 κομμάτια fudge του εμπορίου. Σε μπολ βάζουμε 3 μπάλες παγωτό βανίλια και γαρνίρουμε με ξηρούς καρπούς και μικρά κομμάτια fudge.

Με σος σοκολάτας & φρούτα του δάσους
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 5 κουτ. σούπας γάλα φρέσκο πλήρες. Προσθέτουμε 75 γρ. μαύρη κουβερτούρα και 1 κουτ. σούπας μέλι. Ζεσταίνουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Κατόπιν χτυπάμε με αυγοδάρτη μέχρι η σος να γίνει γυαλιστερή και ομοιογενής. Σε ένα μπολ βάζουμε 3 μπάλες παγωτό βανίλια και περιχύνουμε με τη σος σοκολάτας, γαρνίροντας με φρούτα του δάσους.

Συνταγές: Janine Ratcliffe, Φωτογράφίες: Ant Dunkan, Styling: Tony Hutchinson, Food Styling Amber de Florio

 

Δείτε επίσης:
Μωσαϊκό γεμιστό με παγωτό και φουντούκια

Παγωτό με βουτυρένια καραμέλα και φουντούκια

Παγωτό με βουτυρένια καραμέλα και φουντούκια

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr