Πολλά εστιατόρια ανά τον κόσμο φημίζονται για την εντυπωσιακή θέα τους αποτελώντας την ιδανική επιλογή για δείπνο με φόντο το ηλιοβασίλεμα ή επιβλητικά φυσικά τοπία. Υπάρχουν βέβαια και προτάσεις εστιατορίων που ανεβάζουν τον πήχη ακόμα πιο ψηλά αφού καταφέρνουν να συνδυάσουν ένα υψηλών προδιαγραφών δείπνο με τη ζεν αύρα του ωκεανού. Πώς; Βυθίζονται κυριολεκτικά στα βάθη της θάλασσας ή σε τεράστια ενυδρεία.

Ένα δείπνο τέτοιου τύπου σίγουρα δεν είναι ό,τι πιο σύνηθες, γι’ αυτό εξάλλου η εμπειρία κάθε άλλο παρά οικονομική είναι, ενώ τέτοιου τύπου concepts, από γαστρονομικής πλευράς, στο σύνολό τους έχουν βάση τους θησαυρούς της θάλασσας. Εδώ, οι τυχεροί επισκέπτες νιώθουν για όση ώρα διαρκεί το δείπνο, σαν αυτοδύτες που εξερευνούν το μεγαλείο του θαλάσσιου τοπίου.

Ithaa, Μαλδίβες
Βυθισμένο κυριολεκτικά 5 μέτρα κάτω από τη θάλασσα, το εστιατόριο Ithaa δίνει την εντύπωση στους τυχερούς που δειπνούν εκεί ότι βρίσκονται μέσα σε ενυδρείο απολαμβάνοντας τη γαλήνη που εκπέμπει το περιβάλλον. Το μενού φυσικά που προτείνεται και τα αντίστοιχα κρασιά συμπληρώνουν την πολυτελή εμπειρία. Το συγκεκριμένο εστιατόριο βρίσκεται σαφώς στη λίστα με τα ακριβότερα εστιατόρια παγκοσμίως.

Under, Νορβηγία
Ο παγωμένος βυθός του Lindesnes στη Νορβηγία, υποδέχτηκε πρόσφατα το πολυσυζητημένο «Under», το μεγαλύτερο υποθαλάσσιο εστιατόριο παγκοσμίως και πρώτο του είδους σε ευρωπαϊκό έδαφος. Ο σεφ Nicolai Ellitsgaard σαν άλλος Κουστό ανακαλύπτει ξεχασμένους θησαυρούς όπως η τρούφα της θάλασσας ή το ακανθώδες καβούρι των βράχων, επανασυστήνοντάς τα σε 18 στάδια 5 πέντε μέτρα κάτω από την επιφάνειά της θάλασσας. Ίδια ρότα και στα επιδόρπια του Hakim Chaoui, με ένα εξ’ αυτών να περιέχει πέντε διαφορετικά είδη φυκιών που συλλέγει ο ίδιος.

Al Mahara, Ντουμπάι
Το όνομά του σημαίνει «Το κέλυφος του στρειδιού», βρίσκεται στο ξενοδοχείο Burj Al Arab Jumeirah και φημίζεται-εκτός από την κουζίνα του- για το τεράστιο ενυδρείο στο κέντρο του εστιατορίου. Το ξενοδοχείο έχει στηθεί σε ένα τεχνητό νησί και η εμπειρία που προσφέρει είναι ανεπανάληπτη. Το μενού επιμελείται ο βραβευμένος Βρετανός σεφ Nathan Outlow.

Subsix, Μαλδίβες
Ένα ακόμα εστιατόριο στις Μαλδίβες, που έχει στηθεί σε βάθος 6 μέτρων στο βυθό του Ινδικού Ωκεανού. Εδώ οι επισκέπτες απολαμβάνουν το δείπνο τους με την επιβλητική εικόνα της θαλάσσιας πανίδας που κολυμπά πίσω από τις τεράστιες βιτρίνες που περιβάλλουν το εστιατόριο.

Ossiano, Ντουμπάι
Είναι ένα από τα εστιατόρια του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Atlantis Palm και είναι γνωστό για την ποιότητα της γαστρονομικής εμπειρίας που προσφέρει σε συνδυασμό με την υπέροχη θέα των 65.000 θαλάσσιων πλασμάτων που κολυμπούν στο ενυδρείο που το περιβάλλει, το οποίο είναι γνωστό ως «The Ambassador Lagoon». Το Time Out το ανακήρυξε ως το καλύτερο σημείο για θαλασσινά στο Ντουμπάι.

Δείτε επίσης
Δείπνο στο ναυάγιο του Τιτανικού

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr