Στρώνουμε ελληνικό τραπέζι με τυριά που αγαπάμε και που αξίζουν πάντα μια θέση στο τεφτέρι με τις πιο ξεχωριστές συνταγές μας.

Στην Ελλάδα η τυροκομία ανθεί αλλά τα ντόπια τυριά δεν έχουν την αναγνώριση που αναλογεί στην ποιότητα και τη γεύση τους. Δεν είμαστε γαστρονομικοί ρατσιστές αλλά γιατί να προτιμήσετε γκούντα, ένταμ ή παρμεζάνα για τη μακαρονάδα ή τα γεμιστά μπιφτέκια σας και όχι μια ωραία γραβιέρα Κρήτης ή ξερό ανθότυρο για παράδειγμα; Επιλέξαμε 10 συνταγές που αποδεικνύουν την υπεραξία των ελληνικών τυριών.

Χοιρινό στη λαδόκολλα με τυριά και μανιτάρια
Ένας πληθωρικός μεζές για τη μπίρα και το κρασί, που “παντρεύει” μπουκίτσες χοιρινού με λουκάνικα και εκλεκτά ελληνικά τυριά, σε ένα πακετάκι όλο γεύση. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Ρεβίθια με μελιτζάνες μουσακά και κρέμα από κατίκι Δομοκού
Ένας νόστιμος χορτοφαγικός μουσακάς, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την κλασική συνταγή με κιμά. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Τούρτα μελιτζάνας σε φόρμα
Μια εντυπωσιακή πρόταση για ορεκτικό με μελιτζάνες, ελληνικά τυριά και μυρωδάτο δυόσμο, σε τέλειο συνδυασμό. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Χοιρινές μπριζόλες γεμιστές με Μετσοβόνε
Μπορούν οι μπριζόλες να γίνουν ακόμη πιο απολαυστικές; Σαφώς, αρκεί να τις μαρινάρετε με υπομονή και να τους προσθέσετε τα κατάλληλα υλικά, όπως τυρί Μετσοβόνε που τους χαρίζει ακόμα πιο νόστιμη γεύση. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Σαλάτα με φακές, πλιγούρι και κατσικίσια φέτα
Θρεπτική και χορταστική σαλάτα, που μπορεί να αντικαταστήσει και γεύμα. Η κατσικίσια φέτα δένει αρμονικά με το πλιγούρι και τις φακές. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Ομελέτα φούρνου με μπρόκολο, πατάτες και γραβιέρα
Η ομελέτα φούρνου με μπρόκολο, πατάτες και γραβιέρα ξεπερνά τις προσδοκίες, γιατί εκτός από ένα εύκολο, χορταστικό, με απλά υλικά φαγητό είναι και εξαιρετικά νόστιμο και ελαφρύ! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Κρέπες από κολοκυθάκια με γέμιση πιπεριά Φλωρίνης και μανούρι
Εναλλακτικές πράσινες κρέπες με κολοκυθάκια και μυρωδικά και γέμιση από μανούρι και πιπεριές. Παρέα με μία πράσινη σαλάτα γίνεται ένα πλήρες χορταστικό γεύμα για τους καλοκαιρινούς μήνες. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Τερίνα ψητών λαχανικών με σάλτσα πικάντικης ντομάτας και ανθότυρο
Μια τερίνα που το ανοιξιάτικο τραπέζι -και όχι μόνο- θα αγαπήσει πολύ. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Πεϊνιρλί με φορμαέλα
Σκέφτεστε κάτι καλύτερο για να “τσιμπολογήσετε” στις παρεΐστικες μαζώξεις σας; Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μακεδονίτικη πικάντικη τηγανιά με μπάτζο
Ένας πικάντικος μεζές με τοπικά προϊόντα. O μπάτζος είναι σκληρό πικάντικο τυρί. Όσο για το μπούκοβο είναι σήμα κατατεθέν της βορειοελλαδίτικης κουζίνας. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr