Η ημέρα των ερωτευμένων έχει τη δική της χάρη και για να ξεφύγετε λίγο από τη ρουτίνα όλο και κάτι ρομαντικό θα ετοιμάσετε για το ταίρι σας. Ε, λοιπόν, εμείς σάς προτείνουμε ολόκληρο μενού για να διαλέξετε δίνοντας έναν πραγματικά ιδιαίτερο (και νόστιμο) τόνο στην ξεχωριστή αυτή μέρα. Δώστε βάση.

Πρώτα πιάτα

ROLO-SFOLIATAS-ME-PSARONEFRI

Ρολό σφολιάτας με μανιτάρια και ψαρονέφρι
Μια παραλλαγή του φιλέτου Γουέλινγκτον, με φθηνά υλικά και νοστιμότατο αποτέλεσμα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

ATOMIKES-TARTES-ME-NTOMATA-GARIDA

Ατομικές τάρτες με ντομάτες, φέτα και γαρίδες
Ένα νόστιμο κι ελαφρύ ορεκτικό που συνοδεύει τέλεια ένα ποτήρι λευκό κρασί. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

CREME-BRULLE-PARMEZANA

Κρεμ μπρουλέ με παρμεζάνα
Ναι, ίσως ήδη να το γνωρίζετε, όμως εμείς θα σάς το επαναλάβουμε ότι στη μαγειρική όλα επιτρέπονται (αρκεί να είναι νόστιμα), οπότε παρακάτω προτείνουμε μια απολαυστική κρεμ μπρουλέ όχι γλυκιά αλλά αλμυρή… Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

SOUPA-ME-OSTRAKA

Σούπα βελουτέ με οστρακοειδή
Μια πολύ νόστιμη σούπα που συνδυάζει αρμονικά θαλασσινά και λαχανικά και την απολαμβάνετε ως πρώτο αλλά και ως κυρίως πιάτο. Ό,τι πρέπει για το Βαλεντίνο σας! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Σαλάτες

lemonata-sou-me-krema-feta-k-salata-me-esperidoeidi-IMG_0212

Σαλάτα με ταλιατέλες καρότου, ρέβας και λεμονάτα σου
Μπουκίτσες όλο αρώματα, πικάντικες από τη φέτα, διακριτικές από τα εσπεριδοειδή, συνοδεύονται τέλεια από τη δροσιστική σαλάτα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

21150305_17090_prasini salata me diaforetika xromata

Πολύχρωμη σαλάτα με βινεγκρέτ εσπεριδοειδών
Οι βινεγκρέτ είναι το μικρό μυστικό για να γίνουν οι σαλάτες ακόμα πιο απολαυστικές. Οι συνδυασμοί απεριόριστοι και προσαρμόζονται στα γούστα σας. Εδώ συνοδεύουμε τη δροσερή σαλάτα μας με μια βινεγκρέτ εσπεριδοειδων με μέλι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

salata me kotopoulo IMG_0051

Κοτοσαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης και καρύδια
Μια σαλάτα τόσο χορταστική που μπορεί άνετα να σταθεί στο τραπέζι και ως ένα ελαφρύ γεύμα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

revithia tono psi

Ρεβίθια σαλάτα με ρόκα και τόνο
Τρώγεται σαν σαλάτα αλλά και σαν κυρίως πιάτο, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε και την τελευταία στιγμή αν φροντίσετε να έχετε βρασμένα ρεβίθια μέσα σε ένα σακκουλάκι στην κατάψυξη. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Για κυρίως

FILETAKIA-ALA-VALENTSIANA

Φιλετάκια αλά βαλεντσιάνα
Νόστιμα φιλετάκια με ισπανικό “αέρα” και πορτοκαλένια σάλτσα. Αξίζει να τα ετοιμάσετε, θα σας αρέσουν πολύ. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

taliata me valsamiko

Ταλιάτα με βαλσαμικό ξίδι
Αυτή η συνταγή μας έρχεται από την κουζίνα της Βόρειας Ιταλίας και πρόκειται για ένα περίφημο πιάτο που γίνεται σε 15 μόλις λεπτά. Αυτό που θα χρειαστείτε είναι καλό μοσχαρίσιο κρέας από μερακλή χασάπη. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

lasagna me kima kai mozzarela

Λαζάνια με κιμά και σάλτσα ντομάτας
Μπορούν να χαρακτηριστούν και ως διαφορετική εκδοχή του παστίτσιου, τα λαζάνια όμως έχουν τη δική τους μοναδική γεύση που τα κάνει να ξεχωρίζουν. Σερβίρονται ως ορεκτικό στα γιορτινά τραπέζια, αλλά παρέα με μια σαλάτα είναι και ένα πρώτης τάξεως κυρίως πιάτο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

bucatini

Bucatini με γαρίδες, ντοματίνια και βασιλικό
Εμείς τα ξέρουμε ως μακαρόνια παστίτσιου, οι Ιταλοί πάλι ονομάζουν αυτό το ζυμαρικό τους bucatini. Όπως και να τα πείτε το σίγουρο είναι ότι δημιουργούν πολύ νόστιμα πιάτα και ταιριάζουν υπέροχα με κόκκινες σάλτσες. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Ο γλυκός επίλογος

KARDIA APO KEIK SOKOLATAS

Καρδιά από κέικ σοκολάτας με φράουλες και γλάσο
Ένα φίνο κέικ, με κομμάτια φράουλας και σοκολάτας κρυμμένα στη μέση. Δροσερή και σοκολατένια αίσθηση μαζί! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

red-velvet-cake

Τούρτα με Red Velvet Cake
Τούρτα με αφράτο κέικ σε εντυπωσιακό κόκκινο χρώμα, καλυμμένο με βελούδινη σαντιγί. Ιδανική πρόταση και για την ημέρα των ερωτευμένων. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

fontan

Φοντάν σοκολάτας
Ένα απόλυτα σοκολατένιο γλυκό που θα λατρέψετε. Μπορείτε να το απολαύσετε και κρύο, όμως όσο είναι ζεστό είναι ακόμη καλύτερο. Μην διστάσετε να το συνοδέψετε και με μια μπάλα παγωτού της αρεσκείας σας. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

creme-brulee

Κρεμ μπρουλέ βανίλια
Διαχρονική αξία η πασίγνωστη κρέμα που μας έρχεται από τη Γαλλία. Ψήνεται στο φούρνο σε μπεν μαρί κι έχει βελούδινη υφή, γεμάτη γεύση και τραγανή καραμέλα από πάνω που σπάει στο στόμα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ