Τι τρώνε οι άνθρωποι σε διαφορετικές γωνιές του πλανήτη όταν μαζεύονται για μπάρμπεκιου;

Σίγουρα μας έχει λείψει το Κυριακάτικο μπάρμπεκιου, όπου φίλοι και συγγενείς μαζευόμασταν γύρω από το ίδιο τραπέζι για να μοιραστούμε ζουμερά κρέατα, πίτες και λαχανικά, που μόλις βγήκαν από τη φωτιά. Το μπάρμπεκιου είναι μια αγαπημένη γευστική συνήθεια, που δεν γνωρίζει σύνορα. Τι συνηθίζουν να τρώνε όμως οι άνθρωποι σε άλλες χώρες σε τέτοιες περιστάσεις;

Οι θράκες, οι σχάρες, τα ταντούρι, οι φούρνοι και τα τσουκάλια παίρνουν φωτιά. Από το ολόκληρο γουρούνι στη σούβλα στην Ισπανία μέχρι το μοσχαρίσιο μπρίσκετ στην Αμερική, και τα καλαμάκια με χοιρινό ή κοτόπουλο στην Ελλάδα μέχρι τα τυλιγμένα σε μπανανόφυλλα κρέατα στον Νότιο Ειρηνικό, το κρέας έχει τον πρωταγωνιστικό ρόλο. Όμως, δεν λείπουν και τα ψάρια και τα θαλασσινά, όπως βλέπουμε στην Ινδονησία και την Αυστραλία, είτε μόνα τους, είτε συνδυασμένα με κρέας, σε μια surf and turf εκδοχή.

Τα συνοδευτικά, αν και ‘’συνοδευτικά’’, έχουν κι αυτά εξέχοντα ρόλο. Ρύζι και τηγανητά αβγά στην Κίνα, πίτες στο ταντούρι στην Ινδία, λαχανικά τουρσί στη Μογγολία, τα κοκκινιστά φασόλια στο Μεξικό, και μια πληθώρα από διαφορετικές σάλτσες, ανάλογα με το γευστικό προφίλ και τις προτιμήσεις κάθε λαού.

Να σημειωθεί, ότι οι εικόνες στο βίντεο του Food Insider είναι ενδεικτικές. Για την Ελλάδα επέλεξαν τα καλαμάκια, που σίγουρα τα επιλέγουμε κι εμείς, όμως ας μην ξεχνάμε και τα πικάντικα χωριάτικα λουκάνικα, τα λαχταριστά παϊδάκια και τις ζουμερές πανσέτες. Η τι γίνεται όταν δεν μένουμε μόνο στη σχάρα και αποφασίζουμε να… βγάλουμε τις σούβλες. Αλλά πόση γεύση να χωρέσει σε ένα μόνο βίντεο;

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

Δείτε επίσης:

Τρεις εύκολες μαρινάδες για κάθε κρέας

Το σωστό το μαρινάρισμα έχει την τεχνική του

BBQ: Ο έξυπνος τρόπος για να ανάψετε γρήγορα τα κάρβουνα

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr