Το κρασί συντροφεύει εξαιρετικά το φαγητό όμως είναι εξίσου δυνατός γευστικός σύμμαχος όταν προστίθεται σε συνταγές.
Κόκκινο, λευκό ή ροζέ, ανάλογα με το είδος της συνταγής, τα υλικά και την περίσταση, μία σωστή οινική επιλογή μπορεί να είναι η πινελιά που με πιστή εκτέλεση της κάθε συνταγής απογειώνει το φαγητό. Μη φοβηθείτε να ανοίξετε μια καλή ετικέτα για να την αξιοποιήσετε στην κατσαρόλα. Ένα καλό πιάτο, για να βγει νόστιμο θέλει τα σωστά υλικά. Γιατί λοιπόν να κάνετε έκπτωση στο κρασί σας;

Κόκορας κρασάτος
Ίσως η πιο διάσημη συνταγή για κόκορα, πάντα από τις πιο αγαπημένες επιλογές για το κυριακάτικο τραπέζι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Χταπόδι κρασάτο με πατάτες και ελιές
Το χταπόδι είναι ανεπανάληπτος μεζές, εδώ, όμως, το προτείνουμε μαγειρεμένο στην κατσαρόλα με πατατούλες και ελιές. Δοκιμάστε το! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Φασόλια με χοιρινό κρασάτο στον ταβά
Ταβάς είναι ένα βαθύ πήλινο σκεύος με καπάκι και χερούλια. Εκεί θα ψήσουμε τα φασόλια μαζί με το χοιρινό, φτιάχνοντας ένα πιάτο ξεχωριστής νοστιμιάς. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Κοντοσούβλι κρασάτο
Ζουμερό και μερακλίδικο, το παραδοσιακό κοντοσούβλι είναι μεζές συνυφασμένος με το ελληνικό τραπέζι. Αν το φτιάξετε σε μια κυριακάτικη σύναξη, σε συνδυασμό με ένα καλό κόκκινο κρασί, περιποιημένη χωριάτικη σαλάτα και φυσικά καλή παρέα, ένα είναι σίγουρο: Δεν θα μείνει μπουκιά! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Ριζότο με Cabernet Sauvignon
Ένα κρασάτο ριζότο, με ωραίο κόκκινο χρώμα χάρη στο cabernet sauvignon, φίνο άρωμα γλυκάνισου και πολύ νόστιμη γεύση. Ιδανική επιλογή για ρομαντικό δείπνο ή ένα γιορτινό τραπέζι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Moσχαρίσια μάγουλα στη γάστρα με κόκκινο κρασί και δεντρολίβανο
Η γάστρα δίνει εξαιρετικά ψητά, ζουμερά και με πλούσια γεύση, όπως αυτό το κρασάτο μοσχαράκι που μπορείτε να συνοδεύσετε με πουρέ πατάτας ή πιλάφι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Κόκορας κρασάτος με παραδοσιακά ζυμαρικά
Μια από τις καλύτερες εκδοχές μαγειρέματος του κόκορα είναι με ντομάτα και κόκκινο κρασί! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Κοτόπουλο κρασάτο στο φούρνο με κρούστα 3 πιπεριών
Ένα άκρως εντυπωσιακό και πικάντικο πιάτο που φτιάχνεται πολύ εύκολα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Κουνέλι κρασάτο με λεμόνι και δεντρολίβανο
Λόγω των περιορισμένων λιπαρών και την αυξημένη ποσότητα πρωτεΐνης και σιδήρου που περιέχει σε σχέση με τα υπόλοιπα κρέατα, το κουνέλι αποκτά αυτόματα συγκριτικό πλεονέκτημα απέναντί τους. Αν προσθέσετε το λευκό, νόστιμο και τρυφερό του κρέας είναι η τέλεια επιλογή για ένα νόστιμο πιάτο που θα ετοιμάσετε σχετικά γρήγορα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr