Ο σολομός είναι ένα ιδιαίτερα υγιεινό ψάρι, μια και το λίπος του περιέχει Ω3 λιπαρά, που συμβάλλουν στην καλή υγεία του οργανισμού μας. Μαγειρεύουμε λοιπόν με σολομό, καπνιστό και φρέσκο, 10 υπέροχες συνταγές για όλα τα γούστα.

Σολομός με κρέμα αβοκάντο και χρωματιστά ντοματίνια
Ο nomad chef Ανδρέας Λαγός υποδέχεται τον Γιάννη Παρίκο από το olivemagazine.gr για να ετοιμάσουν σολομό με κρέμα αβοκάντο. Ελαφρύ, δροσερό και θρεπτικό γεύμα για μεσημέρι ή βράδυ. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Σολομός ψητός με κρεμμυδάκι σοτέ και αρωματικό κουσκούς
Ένα ελαφρύ πιάτο με πολύ νόστιμη γεύση, χάρη στο μαρινάρισμα του σολομού. Συνοδεύεται με αρωματικό κουσκούς, που του πάει πολύ. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Σολομός στο πακέτο με λαχανικά και μυρωδικά
Κάνουμε τον σολομό πακέτο και τον ψήνουμε με λαχανικά και μυρωδικά, που του χαρίζουν υπέροχη γεύση. Η προσθήκη της κρέμας γάλακτος θα σας δώσει μία πλούσια και γευστική σάλτσα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Σολομός στο γκριλ με πουρέ κόκκινης φακής
Ένα ενδιαφέρον και υγιεινό πιάτο για το κυριακάτικο τραπέζι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Σολομός σε κρούστα από βρώμη και βότανα
Ένα ελαφρύ πιάτο του οποίου η νοστιμιά κρύβεται στο μαρινάρισμα του σολομού και το πανάρισμα με αρωματικά και βρώμη που “θωρακίζουν” τη ζουμερή του σάρκα σχηματίζοντας μια ωραία κρούστα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Σολομός τεριγιάκι
Ένα από τα πιο διάσημα πιάτα της ιαπωνικής κουζίνας, που μπορείτε να ετοιμάσετε κι εσείς εύκολα και γρήγορα στο σπίτι. Όσο για το κρασί μαγειρικής mirin το βρίσκετε σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Φιλέτο σολομού με ψητά μανιτάρια και πουρέ καρότου
Μαζί με τα ψητά μανιτάρια που έχουν σχεδόν μηδενική θερμιδική απόδοση και τον πουρέ καρότου που δίνει μια απαλή, γλυκιά γεύση στο σύνολο, ο σολομός κάνει ένα πολύ νόστιμο πιάτο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Φιλέτο σολομού σε φύλλο σφολιάτας με πικάντικο σπανάκι
Σολομός Wellington ή αλλιώς σολομός τυλιγμένος σε φύλλο σφολιάτας παρέα με πικάντικο σπανάκι που του πάει πολύ. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Λαζάνια με πράσα, φρέσκο και καπνιστό σολομό
Αχ αυτά τα λαζάνια… Όπως και να τα φτιάξουμε είναι απολαυστικά. Ο καπνιστός σολομός σε συνδυασμό με τα τυριά τους πάνε πολύ και θα το διαπιστώσετε όταν φτιάξετε αυτή την απίστευτα νόστιμη συνταγή. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Φιλέτο σολομού με πουρέ αρακά
Ένα πολύ απλό, ελαφρύ και γευστικό πιάτο. Ο σολομός πρώτα μαρινάρεται για λίγη ώρα σε ελαιόλαδο και λεμόνι και μετά συνδυάζεται με έναν ντελικάτο πουρέ από αρακά. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr