Η νόστιμη και θρεπτική σάρκα του όταν ψήνεται στη σχάρα ή το σχαροτήγανο κάνει πιάτα που θα ζήλευαν και οι κρεατοφάγοι, ενώ ταιριάζει υπέροχα σε σαλάτες και σάντουιτς. Ο τόνος, φρέσκος ή σε κονσέρβα είναι από τα ψάρια που μπαίνουν στο πιάτο μας περισσότερο ίσως από κάθε άλλο.

Ο τόνος δεν είναι πολύ λιπαρό ψάρι ενώ αποτελεί πολύ καλή πηγή πρωτεϊνών και Ω3 λιπαρών οξέων, όταν όμως καταναλώνεται από κονσέρβα η θερμιδική του περιεκτικότητα διπλασιάζεται. Αυτός είναι και ο λόγος που οι διαιτολόγοι συνιστούν την κατανάλωσή του κυρίως σε φρέσκια μορφή επισημαίνοντας ότι η κονσέρβα δεν αντικαθιστά την εβδομαδιαία κατανάλωση φρέσκου ψαριού. Στην Ιαπωνία είναι από τα ψάρια που τιμούν ιδιαίτερα σε βαθμό μάλιστα που υπεραλιεύεται ενώ πραγματοποιούνται και δημοπρασίες κόκκινων τόνων των οποίων οι τιμές φτάνουν στα ύψη.

10 συνταγές με τόνο για όλες τις ώρες
Τόνος (ή σολομός) στο γκριλ με γλάσο μελιού και μπαχαρικών
Ιδανικό ψάρι για τη συνταγή είναι ο τόνος, κατά προτίμηση φρέσκος, μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε και κατεψυγμένες φέτες τόνου ή ακόμα και σολομού που ταιριάζει εξίσου καλά. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Club sandwich με τονοσαλάτα και βασιλικό
Το club sandwich στη θαλασσινή εκδοχή του, είναι ιδανικό σνακ για το γραφείο, το σχολείο ή για ελαφρύ βραδινό παρέα με μία πράσινη σαλάτα, ενώ μπορείτε να το σερβίρετε και ως μεζεδάκι σε πάρτι. Στα συν ότι ετοιμάζεται πραγματικά σε ελάχιστο χρόνο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Πατατοτονοσαλάτα με βραστά αβγά και ελιές
Μια νόστιμη και χορταστική πατατοσαλάτα με αβγά, τόνο, αντσούγιες, φρέσκα κρεμμυδάκια και ελιές. Δοκιμάστε τη! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Φάβα από γίγαντες Πρεσπών με καπνιστή τονοσαλάτα
Απαλή και βελούδινη φάβα από γίγαντες Πρεσπών όμως, που συνδυάζει τη γήινη γεύση της με μια δροσερή τονοσαλάτα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Τονοσαλάτα με ρύζι
Χορταστική και υγιεινή σαλάτα για το καθημερινό τραπέζι αλλά και το γραφείο, που μπορεί εύκολα να αντικαταστήσει και ένα κυρίως γεύμα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Φασουλοσαλάτα υπερπαραγωγή με πικάντικο τόνο
Πρόκειται για δύο ειδών μικρόσωμα φασόλια ανακατεμένα με πικάντικο τόνο, που σερβίρονται σε στρώσεις. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Ρυζομακάρονα με τόνο και τζίντζερ
Ένα πολύ νόστιμο πιάτο με ασιατικό χαρακτήρα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Σπαγγέτι με τόνο Αλοννήσου, ντοματίνια και ελιές
Μία υπέροχη μακαρονάδα με τόνο Αλοννήσου που ετοιμάζεται στο πι και φι! Ένα ακόμη ξεχωριστό στοιχείο της, η προσθήκη μελιού αντί ζάχαρης στη σάλτσα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Αβγά γεμιστά με τόνο και αντσούγιες
Ένα ιδιαίτερο ορεκτικό με αβγά και μπρικ που προσφέρετε στα γιορτινά τραπέζια ή τον λίγο πιο επίσημο μπουφέ, εντυπωσιάζοντας τους καλεσμένους σας. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Ομελέτα με τόνο
Χορταστική και ξεχωριστή ομελέτα με τόνο και λαχανικά για να ξεκινήσετε δυναμικά τη μέρα σας ή για ένα ελαφρύ και γρήγορο γεύμα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr