Θρεπτικά και με τη βαθιά νοστιμιά της θάλασσας, τα ψάρια αποτελούν σημαντικό κομμάτι της διατροφής μας και μαγειρεύονται με χίλιους – δυο τρόπους. Συγκεντρώσαμε τις 10 καλύτερες συνταγές από το τεφτέρι του Olivemagazine.gr για να διαλέξετε αυτές που ταιριάζουν στο δικό σας τραπέζι.

Ψάρι πλακί
Ένα κλασικό φαγητό που βρίσκουμε συχνά στις ταβέρνες με μοναδική νοστιμιά! Το ψάρι πλακί γίνεται στον φούρνο ή σε ρηχή κατσαρόλα και έχει αρκετές παραλλαγές. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Μπακαλιάρος με λαχανικά στη γάστρα
Ο μπακαλιάρος με λαχανικά στη γάστρα αποτελεί ένα γευστικό, θρεπτικό και εύκολο στην προετοιμασία του γεύμα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Κολιός στο τηγάνι με ρεβίθια λεμονάτα
Ένα υπέροχο πιάτο που συνδυάζει πεντανόστιμα τον καλοκαιρινό κολιό με όσπρια. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Ροφός με σέλινο
Ένα μυρωδάτο και νόστιμο πιάτο που θα φτιάξετε γρήγορα και εύκολα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Μαρίδα τηγανητή σε κρούστα από λάιμ και μαϊντανό
Φθηνά, νόστιμα, ολόφρεσκα και γεμάτα Ω3, τα μικρά ψαράκια του Αιγαίου είναι ό,τι ζητά το καθημερινό τραπέζι και ο μεζές του καλοκαιριού. Λίγο λάιμ και το άρωμα του μαϊντανού, μπορούν να δώσουν μια άλλη διάσταση στο κλασικό, τηγανητό μαριδάκι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Μπαρμπουνάκια σαβόρο
Η συνταγή για ψάρι σαβόρο επινοήθηκε από τις παλιές νοικοκυρές που έψαχναν να βρουν τρόπο να διατηρήσουν τα μαγειρεμένα ψάρια 1-2 μέρες ακόμη εκτός ψυγείου. Τότε τα ψαρεύανε μόνοι τους οι άνθρωποι και αν η ψαριά ήταν πλούσια κι εφόσον κατάψυξη δεν υπήρχε πώς να αφήσουν τα ψαράκια να χαλάσουν… Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Γλώσσα τηγανητή με σπανάκι και άγριο ρύζι
Τα φιλέτα ψαριού αγκαλιάζουν το μαγειρεμένο σπανάκι και δένουν γευστικά με το άγριο ρύζι σε ένα υπέροχο πιάτο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Σολομός με σάλτσα από βαλσαμικό ξίδι και σαλάτα κους κους
Ψητός σολομός με αρωματική σάλτσα, που συνοδεύεται με χορταστική σαλάτα κους κους. Το τέλειο γεύμα για κάθε ημέρα της εβδομάδας. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Λαβράκι μαριναρισμένο με ούζο και χάχλες γεμιστές
Οι χάχλες είναι μια μορφή τραχανά σχηματισμένου σαν καλαθάκι. Τις σερβίρουμε με ντομάτα και τριμμένη φέτα δίπλα σε μαριναρισμένο λαβράκι και έχουμε τους τέλειους ουζομεζέδες. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Γαλέος αχνιστός
Γαλέος αχνιστός με καυτερές νότες, ιδανικό γεύμα για το καθημερινό τραπέζι, αλλά και μεζές για ούζο και τσίπουρο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr