Η πανσέτα είναι οι μύες από την περιοχή της κοιλιάς του χοιρινού και είναι από τα πιο οικονομικά κομμάτια του ζώου. Μπορεί να μαγειρευτεί με χίλιους – δυο τρόπους και λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε λίπος γίνεται απίστευτα νόστιμο σιγομαγειρεμένο στο φούρνο ή τη γάστρα.

Στα κυριακάτικα ή γιορτινά τραπέζια συνήθως σερβίρεται ολόκληρο ψημένο στη γάστρα ή στο ταψί με λαχανικά όπως πατάτες ενώ στο καθημερινό τραπέζι κομμένο σε λεπτές φέτες γίνεται υπέροχο στη σχάρα ή στο τηγάνι με προσθήκη ελάχιστης λιπαρής ουσίας. Όταν μαγειρεύετε το κομμάτι ολόκληρο, δοκιμάστε να το αλείψετε με μια ωραία σάλτσα από μέλι, καλής ποιότητας μουστάρδα και λεμόνι και αφήστε το για περίπου μισή ώρα για να πάρει γεύση. Κάντε το ίδιο και με τις λεπτές φέτες. Όταν τις μαρινάρετε κάνουν μοναδικής νοστιμιάς πιάτα.

Πανσέτα ρολό
Δημοφιλές αποκριάτικο φαγητό στη Ζάκυνθο η κοιλίτσα του χοίρου με πατατούλες στον φούρνο! Στην παραδοσιακή επτανησιακή συνταγή πρόσθεσαμε νόστιμη σάλτσα από χυμό πορτοκαλιού. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Χοιρινή πανσέτα με πουρέ φασολιών, γλασαρισμένη με πετιμέζι
Οι πανσέτες γλασάρονται με πετιμέζι και σερβίρονται με ωραία καραμελωμένα κρεμμύδια και βελούδινο πουρέ φασολιών. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Χοιρινή πανσέτα ρολό μπρεζέ με μουστάρδα και βαλσαμικό με μέλι
Μια συνταγή κομμένη και ραμμένη στα μέτρα του κυριακάτικου και του γιορτινού τραπεζιού. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Τηγανιά μανιτάρια με χοιρινή πανσέτα
Ο απόλυτος μεζές με μανιτάρια και πανσέτα, για το κρασί και το τσίπουρο, που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα και θα αγαπήσει όλη η παρέα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Κοτόπουλο γεμιστό με μυρωδικά και πανσέτα
Το γνωστό ως “Pollo in porchetta”, είναι από τα αγαπημένα πιάτα της Τοσκάνης και είναι πραγματικά το κάτι άλλο! Το μυστικό της ξεχωριστής του γεύσης είναι η γέμισή του με μυρωδικά και πανσέτα που διαχέουν στο πουλερικό κατά το ψήσιμο όλα τους τα αρώματα με αποτέλεσμα ένα πραγματικά γευστικό πιάτο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Γλασαρισμένη πανσέτα με πετιμέζι
Η πανσέτα σε μια συνταγή που οι κρεατοφάγοι της παρέας θα λατρέψουν! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Χοιρινή πανσέτα με ρεβίθια και μανιτάρια
Εδώ όλη τη δουλειά θα την κάνει η γάστρα για εσάς. Οι χοιρινές πανσέτες με τα όσπρια και μπόλικη μαστοριά κάνουν ένα πιάτο μούρλια! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Χοιρινή πανσέτα με πουρέ ρεβιθιού
Το μαρινάρισμα της πανσέτας είναι το μικρό μυστικό της νοστιμιάς τους ενώ ο βελούδινος πουρές ρεβιθιών ολοκληρώνει το γευστικό αποτέλεσμα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Χοιρινή πανσέτα με σπιτική σάλτσα BBQ
Μια άκρως δελεαστική πρόταση που σίγουρα θα εντυπωσιάσει με την γεμάτη γεύση της αφού το κρέας προτού ψηθεί θα μαριναριστεί σε σπιτική σάλτσα BBQ. Δείτε τις συνταγές ΕΔΩ 

Πανσέτα με τραγανή πέτσα
Το μίγμα με βάση τη μουστάρδα και το μέλι με το οποίο θα αλείψετε την πανσέτα είναι το μικρό μυστικό για να γίνει η πετσούλα τραγανή και νόστιμη. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Χοιρινές πανσέτες με γλυκόξινη σάλτσα πορτοκαλιού και πατάτες
Στις μέρες μας τα τηγάνια δεν προορίζονται να μαγειρεύουν αποκλειστικά και μόνο τηγανητά φαγητά. Όπως αντιλαμβάνεστε, μιλάμε για σύγχρονα σκεύη μαγειρικής με αντικολλητικές επιστρώσεις, μέσα στα οποία μπορούμε να ψήσουμε και να μαγειρέψουμε πολύ γρήγορα και με ελάχιστη λιπαρή ουσία. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτή η συνταγή. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μαυρομάτικα φασόλια με πανσέτα και καυτερή σάλτσα
Ένα ξεχωριστό και πολύ χορταστικό πιάτο με μαυρομάτικα φασόλια, πανσέτα και πικάντικη γεύση που τους πάει πολύ. Μην παραλείψετε να το συνοδεύσετε με ξεροψημένο, ζυμωτό ψωμί. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr