Λόγω των περιορισμένων λιπαρών και την αυξημένη ποσότητα πρωτεΐνης και σιδήρου που περιέχει, το κουνέλι, σε σχέση με τα υπόλοιπα κρέατα, αποκτά αυτόματα συγκριτικό πλεονέκτημα.

Κουνέλι με κρέμα σκόρδου και λαδοτύρι Ζακύνθου
Μια ξεχωριστή συνταγή με κουνέλι και λαδοτύρι Ζακύνθου που θα σας αρέσει πολύ. Τη γευστική διαφορά κάνει η κρέμα σκόρδου που χρειάζεται λίγο χρόνο για να γίνει αλλά σας αποζημιώνει με την νοστιμιά που χαρίζει στο πιάτο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Κουνέλι ραγού με ταλιατέλες
Ραγού είναι τρόπος μαγειρέματος και μπορεί να γίνει με κρέας, όσπριο ή κάποιο άλλο υλικό, αρκεί να μαγειρευτεί σε χαμηλή φωτιά και αρκετή ώρα ώστε να χυλώσει η σάλτσα. Εμείς το φτιάχνουμε με κουνελάκι και το σερβίρουμε με ταλιατέλες σε 2 χρώματα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Κουνέλι κρασάτο με λεμόνι και δεντρολίβανο
Ένα νόστιμο πιάτο που θα ετοιμάσετε σχετικά γρήγορα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Κουνέλι τσουδιστό με ζαφορά και κύμινο
Το τρυφερό κρέας του κουνελιού μπορεί να είναι το τέλειο γεύμα στα κυριακάτικα τραπεζώματα ή και στις γιορτινές μας συγκεντρώσεις… Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Κουνέλι με μαυροδάφνη και μπαχαρικά
Μια συνταγή που θα δώσει στο γιορτινό τραπέζι σας γλυκόξινη γευστική νότα, μαζί με πλούσια αρώματα από μπαχαρικά, πορτοκάλι και δεντρολίβανο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Κουνέλι με δεντρολίβανο ξίδι και μέλι
Μια συνταγή αρκετά παραδοσιακή, που βασίζεται στη συνταγή του σαβόρο. Λάδι, ξίδι και δεντρολίβανο, με μια δόση μελιού. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Ζακυνθινό στιφάδο
Σπεσιαλιτέ που μας έρχεται από τη Ζάκυνθο. Το κουνελάκι μαρινάρεται για 24 ώρες και μετά μαγειρεύεται στην κατσαρόλα με μπόλικο σκόρδο, μπαχαρικά και ζουμερές ντομάτες. Στο τέλος του μαγειρέματος πασπαλίζεται με λαδογραβιέρα. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Κουνέλι με μαυροδάφνη και σταφίδες
Το κουνέλι αγαπάει το κρασί που του χαρίζει εξαιρετική γεύση. Εδώ η μαυροδάφνη και οι σταφίδες δίνουν στο κουνέλι μία ελαφριά γλύκα που του πάει πολύ. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Κουνέλι με ελιές
Το τρυφερό και νόστιμο κρέας του κουνελιού αποκτάει πλούσια γεύση από τη μαρινάδα και τις ελιές και γίνεται ένα πρώτης τάξεως πιάτο για τα κυριακάτικα τραπέζια. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το κουνέλι με λαγό με εξίσου μεγάλη επιτυχία. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Κουνέλι στη γάστρα με δεντρολίβανο και κρασί
Το μαρινάρισμα σε κρασί και το αργό μαγείρεμα στη γάστρα μπορεί να απαιτούν λίγο περισσότερο από το χρόνο σας, όμως το γευστικό αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr