Από τη Γαλλία μέχρι την Αυστραλία και από τη Βαυαρία μέχρι τη Νέα Ζηλανδία και τον Καναδά, το γλυκό αυτό, με ίδιο ή διαφορετικό όνομα, φτιάχνεται παραδοσιακά με κρέμα πατισερί, αλλά ενίοτε και με άλλες γλυκές στρώσεις, πάντοτε όμως ανάμεσα σε φύλλα σφολιάτας. Για σίγουρη επιτυχία πρέπει να συναρμολογηθεί την τελευταία στιγμή, λίγο πριν το σερβίρισμα. Το ετοιμάζουμε στις γλυκές αλλά και πιο ιδιαίτερες, αλμυρές εκδοχές του.

Μιλφέιγ με κρέμα και φράουλες
Το κλασικό γαλλικό γλυκάκι με τα «1000» τραγανά φύλλα, όπως λέει και το όνομά του, σε μία από τις απολαυστικότερες εκδοχές του, με βελούδινη κρέμα τυριού και ολόφρεσκες φράουλες. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Εύκολο μιλφέιγ με ροδάκινα
Αξιοποιούμε τα ζουμερά ροδάκινα όταν είναι στην εποχή τους και φτιάχνουμε το πιο νόστιμο, εύκολο και εντυπωσιακό γλυκό του καλοκαιριού. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μιλφέιγ αρωματισμένο με μαστίχα Χίου και φράουλες
Λαχταριστό και αέρινο μιλφέιγ, σε ανοιξιάτικη εκδοχή, εμπλουτισμένο με φράουλες. Η μαστίχα Χίου κάνει τη διαφορά, δίνοντας υπέροχη γεύση και άρωμα στο γλυκό σας. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μιλφέιγ κλασικό
Επειδή το κλασικό έχει άλλη χάρη, παρουσιάζουμε την εκδοχή που θα φτιάξετε πρώτη αν είστε λάτρεις του είδους. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μιλφέιγ από τηγανίτες ρεβιθιών και μελιτζάνα με σάλτσα πορτοκάλι
Διασκευή από συνταγή του σεφ Δημήτρη Μπληζιώτη. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μιλφέιγ με ντομάτα, μελιτζάνα και χαλούμι
Ένα εντυπωσιακό, οικονομικό και εύκολο ορεκτικό που ανοίγει όμορφα το καθημερινό αλλά και το κυριακάτικο τραπέζι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr