Ένα από τα φαγητά που το ελληνικό τραπέζι αγαπά πολύ είναι και ο μουσακάς. Θεωρείται ως ένα από τα τυπικά καλοκαιρινά φαγητά -λόγω της μελιτζάνας- ωστόσο, αφού μελιτζάνες και κάθε λογής λαχανικά βρίσκουμε στον πάγκο του μανάβη όλο το χρόνο, τον φτιάχνουμε όποτε θέλουμε και όπως αγαπάμε: με τα λαχανικά τηγανητά ή ψητά, light ή πιο πληθωρικό ή με δημιουργικές προσθήκες.

Νηστίσιμος μουσακάς με μελιτζάνες και μανιτάρια
Μια πεντανόστιμη εκδοχή του μουσακά που περιέχεται στο βιβλίο της Γεωργίας Κοφινά «Σαρακοστιανά», πάντα νόστιμο και εντυπωσιακό. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μουσακάς με καλοκαιρινά λαχανικά
Το απόλυτο φαγητό της Κυριακής που αγαπά όλη η οικογένεια. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μουσακάς με ρεβίθια από το Αφιόν
Ένας εναλλακτικός μουσακάς με ρεβίθια και κιμά, αλλά χωρίς μπεσαμέλ, που ξεχειλίζει νοστιμιά σε κάθε μπουκιά. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Συριακός μουσακάς με λαχανικά, κιμά και σάλτσα γιαουρτιού με ταχίνι
Σε αυτή την παραδοσιακή συνταγή της Συρίας όλα τα λαχανικά τηγανίζονται. Εσείς, για να τα κάνετε ελαφρύτερα, μπορείτε να τα αλείψετε με λαδάκι και να τα ψήσετε στο φούρνο. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Νηστίσιμος μουσακάς με μανιτάρια
Τα μανιτάρια δίνουν μια ξεχωριστή γεύση στο φαγητό και με άνεση υποκαθιστούν τον κιμά που είναι απαραίτητος στην πατροπαράδοτη συνταγή του μουσακά. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Μουσακάς στο ποτήρι με γιαούρτι και πουρέ μελιτζάνας
Εναλλακτικός μουσακάς, με πουρέ μελιτζάνας και γιαούρτι αντί για μπεσαμέλ. Σερβίρετε σε ποτήρι και προσφέρετε ως πρώτο πιάτο σε κυριακάτικα και γιορτινά τραπέζια. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Λεπτός μουσακάς βουτύρου
Ένας μουσακάς με πληθωρικό γευστικό χαρακτήρα που ενισχύεται με την προσθήκη φρέσκου βουτύρου. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μουσακάς νηστίσιμος με πατάτες
Ο μουσακάς στη νηστίσιμη εκδοχή του σε μια συνταγή από τα τεφτέρια του Νικόλαου Τσελεμεντέ. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Μουσακάς με πλιγούρι
Μια αλλιώτικη εκδοχή του μουσακά στην οποία ο κιμάς αντικαθίσταται με πλιγούρι κοκκινιστό. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Μουσακάς με κιμά κοτόπουλου και λαχανικά
Ποιος το είπε πως μουσακά θα φτιάχνουμε μόνο με μελιτζάνες και μοσχαρίσιο κιμά; Αυτή τη φορά θα τον παραλλάξουμε για καλό σκοπό, ελαφρώνοντας τον από τα πολλά λάδια και τηγανίσματα. Είναι μια εξαιρετική συνταγή! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Μουσακάς με πράσα και χυλοπίτες
Μια εξαιρετικά νόστιμη παραλλαγή του κλασικού μουσακά με την προσθήκη πράσων. Η συνταγή είναι από την περιοχή των Ιωαννίνων. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Μουσακάς κλασικός
Όσο κι αν έχει κατηγορηθεί για τις περίσσιες θερμίδες του και για τη χρονοβόρο διαδικασία παρασκευής του, ένας καλομαγειρεμένος μουσακάς είναι πάντα ευπρόσδεκτος! Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Μουσακάς σε light εκδοχή
Η απουσία της παραδοσιακής μπεσαμέλ και οι ψημένες μελιτζάνες στη θέση των τηγανητών είναι οι πιο σημαντικές παρεμβάσεις σε αυτή την κλασική συνταγή, που δεν θα αφαιρέσουν τίποτα από τη νοστιμιά του μουσακά, παρά μόνο από την περιεκτικότητά του σε λιπαρά. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ

Μουσακάς φόρμας με επικάλυψη γιαουρτιού
Βάζουμε στη φόρμα ένα ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της Κυριακής αντικαθιστώντας τη μπεσαμέλ με γιαούρτι. Δείτε τη συνταγή ΕΔΩ 

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr