Βγαίνουμε στη βεράντα για να απολαύσουμε μπίρες και εκλεκτούς μεζέδες από τα χέρια του Νίκου Θωμά: corn dogs, νάτσος με ντιπ αβοκάντο, γαρίδες με salsa verde και ψητά ροδάκινα.

Corn dogs
20 λεπτά | Εύκολο | Για 4 άτομα

Υλικά
10 λουκάνικα Φρανκφούρτης
10 ξυλάκια για σουβλάκια
αλεύρι για το αλεύρωμα

Για τον χυλό
200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
200 γρ. καλαμποκάλευρο
1 γρ. μαγειρική σόδα, σκόνη
25 γρ. ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
μαύρο πιπέρι
350 ml γάλα φρέσκο
2 αβγά
ηλιέλαιο για τηγάνισμα

Για τη συνοδευτική σάλτσα
100 γρ. μπέικον
1 κρεμμύδι
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
50 ml μπαλσάμικο
100 ml χαρουπόμελο
250 ml κέτσαπ

Διαδικασία
Περνάμε τα λουκάνικα σε ξυλάκια.
Χυλός: Σε ένα μπολ προσθέτουμε πρώτα τα υγρά και μετά τα στερεά υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά με έναν αυγοδάρτη και περνάμε τον χυλό από ψιλό σουρωτήρι. Ιδανικά τον αφήνουμε για 10΄-15΄ στο ψυγείο να σταθεί. Αλευρώνουμε τα λουκάνικα, τα βουτάμε στον χυλό και τα τηγανίζουμε σε ζεστό λάδι (180oC) μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα.

Συνοδευτική σάλτσα: Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρουμε το μπέικον, το κρεμμύδι και την πιπεριά πάρα πολύ καλά σε 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο. Σβήνουμε με το μπαλσάμικο, προσθέτουμε το χαρουπόμελο και την κέτσαπ, του δίνουμε μια βράση μέχρι να πήξει το μείγμα μας και το πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Συνοδεύουμε τα corn dogs με τη σάλτσα που ετοιμάσαμε.

Σπιτικά νάτσος με ντιπ αβοκάντο και ντιπ γιαουρτιού
20 λεπτά | Εύκολο | Για 4 άτομα

Υλικά
Για τα νάτσος
1 πακέτο τορτίγιες
ηλιέλαιο
σκόρδο σε σκόνη
πάπρικα καπνιστή

Για το ντιπ αβοκάντο
2 αβοκάντο ώριμα
3 λάιμ
2-3 ε.π. ελαιόλαδο
1/2 ματσάκι κόλιανδρο φρέσκο
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
1 κρεμμύδι εσαλότ
1 πιπερίτσα τσίλι κόκκινη
1 ντομάτα
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Για το ντιπ γιαουρτιού
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1-2 κουτ. γλυκού χυμό λεμονιού (ή ανάλογα τα
γούστα σας)
1 κουτ. σούπας ε.π. ελαιόλαδο
1 κουτ. σούπας σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Διαδικασία
Νάτσος: Κόβουμε τις τορτίγιες σε τριγωνικό σχήμα και τις τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο. Μόλις βγουν ζεστές, τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τις πασπαλίζουμε με το σκόρδο και την πάπρικα.
Ντιπ αβοκάντο: Στο μεταξύ, σε ένα μπολ λιώνουμε τα αβοκάντο με το πιρούνι, προσθέτουμε τον χυμό από τα λάιμ, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τον κόλιανδρο, το φρέσκο κρεμμύδι, το εσαλότ και το τσίλι όλα ψιλοκομμένα και ανακατεύουμε καλά. Τέλος, ψιλοκόβουμε την ντομάτα και τη βάζουμε από πάνω.

Ντιπ γιαουρτιού: Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το γιαούρτι με τον χυμό λεμονιού, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο. Διορθώνουμε τη γεύση με επιπλέον αλατοπίπερο, λεμόνι ή ελαιόλαδο.
Σερβίρουμε τα νάτσος με τα 2 ντιπ στο πλάι.

Ψητές γαρίδες με salsa verde
30 λεπτά | Εύκολο | Για 4 άτομα

Υλικά
Για τις γαρίδες
20 γαρίδες μεσαίες
ε.π. ελαιόλαδο
σουμάκ
αλάτι, μαύρο πιπέρι

Για τη salsa verde
1/2 ματσάκι μαϊντανό
1/2 ματσάκι άνηθο
1/2 ματσάκι κόλιανδρο
1/2 ματσάκι βασιλικό
1/2 σχοινόπρασο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια
100 ml έ.π. ελαιόλαδο
1 σκελίδα σκόρδο
1 λεμόνι, χυμό και ξύσμα

Διαδικασία
Γαρίδες: Καθαρίζουμε τις γαρίδες, τις μαρινάρουμε με αλάτι, πιπέρι, ελαιόλαδο και σουμάκ και τις περνάμε από ξυλάκι μπαμπού ώστε να δημιουργήσουμε σουβλάκια (2 ανά ξυλάκι).
Salsa verde: Ψιλοκόβουμε όλα τα μυρωδικά σε ένα μπολ, ψιλοτρίβουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε ξύσμα και χυμό από το λεμόνι και συμπληρώνουμε με ελαιόλαδο μέχρι να πάρει την υφή που θέλουμε. Ψήνουμε τις γαρίδες στο γκριλ. Μόλις βγουν ζεστές τις περιχύνουμε με τη salsa verde και σερβίρουμε.

Ψητά ροδάκινα με κατσικίσιο τυρί
20 λεπτά | 3-4 ώρες αναμονή | Εύκολο | Για 4 άτομα

Υλικά
5 ώριμα ροδάκινα
1 κομμάτι κατσικίσιο τυρί κορμός
λίγο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο
μαύρο πιπέρι

Για το σιρόπι
100 ml λευκό ξηρό κρασί
250 γρ. ζάχαρη
250 ml νερό
λίγα φύλλα αρμπαρόριζας
10 κόκκους πιπεριού

Διαδικασία
Σιρόπι:
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το κρασί, την αρμπαρόριζα και το πιπέρι και σιγομαγειρεύουμε για 5΄ από τη στιγμή που θα πάρουν βράση.

Στη συνέχεια, εκτός φωτιάς προσθέτουμε τα ροδάκινα κομμένα στη μέση και το αφήνουμε στην άκρη για μερικές ώρες να απορροφήσουν τα αρώματα. Σε ένα μπλέντερ χτυπάμε το κατσικίσιο τυρί μέχρι να γίνει κρέμα και πασπαλίζουμε με σχοινόπρασο και φρέσκο πιπέρι.

Ψήνουμε τα ροδάκινα κατευθείαν από το σιρόπι στο γκριλ για να καραμελώσουν, και από τις δύο πλευρές. Σερβίρουμε αμέσως γαρνίροντας με το κατσικίσιο τυρί.

Styling: Elena Jeffrey- Food Styling: Μ. Γεωργιάδης- Φωτογραφία: STUDIO M.

Δείτε επίσης:
Πώς να παγώσεις τη ζεστή μπίρα σε 2 λεπτά

Τα πάντα στη ζωή είναι ένα δίλημμα

Τέσσερις χρήσεις της μπίρας που δεν είχες φανταστεί

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr