Ένα προϊόν με αρκετά αλμυρή γεύση που παρασκευάζεται κυρίως από φασόλια σόγιας, θαλασσινό αλάτι και ρύζι ή κριθάρι, τα οποία έχουν υποστεί μακροχρόνια ζύμωση με ειδικά ένζυμα. Υπάρχουν διάφορα είδη πάστας μίσο ανάλογα με τα υλικά παρασκευής και τον χρόνο ζύμωσης οπότε το χρώμα και η γεύση διαφοροποιούνται ελαφρώς.

Στα περισσότερα κινέζικα ή ιαπωνικά εστιατόρια θα βρείτε στο μενού τη διάσημη σούπα μίσο, ένα πολύ χαρακτηριστικό ορεκτικό πιάτο της ασιατικής κουζίνας. Έχει υψηλή διατροφική αξία, βοηθά στην πέψη λόγω των ενζύμων που είναι υπεύθυνα για τη ζύμωση της σόγιας και νοστιμίζει πολύ τα φαγητά, ειδικά τις ουδέτερες γευστικά χορτόσουπες. Το βρίσκουμε σε καταστήματα με ασιατικά προϊόντα.

Δείτε επίσης:
Σάλτσα σόγιας: από την Ασία με αγάπη

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr