Θέλετε να γευτείτε μια πιο… στυλάτη εκδοχή του σαρακοστιανού τραπεζιού; Η ομάδα του Olivemagazine.gr συγκέντρωσε μερικές ενδιαφέρουσες προτάσεις για εσάς.

Καθαρά Δευτέρα στο Kastelorizo Group
Ιδιαίτερα νηστίσιμα πιάτα σάς περιμένουν στο μενού της Καθαράς Δευτέρας και στα σαρακοστιανά νηστίσιμα πιάτα των εστιατορίων Ορίζοντες Λυκαβηττού, Όμικρον Μεζέ και Ramino Resto. Το εστιατόριο Ορίζοντες, θα σάς ταξιδέψει στο γεμάτο χρώματα και αρώματα περιβάλλον των ελληνικών γεύσεων και μεσογειακών παραδόσεων σε συνδυασμό με μια μαγευτική θέα. Το μενού που έχει ετοιμάσει ο σεφ Σίμος Τριανταφύλλου περιλαμβάνει μύδια αχνιστά πολίτικα, καλαμάρι με χόρτα τσιγαριαστά, μυλοκόπι φιλέτο στη σχάρα με άγρια χόρτα εποχής σοτέ με λεμόνι και υφές παντζαριού, ή λιγκουίνι θαλασσινών, μπακλαβά με αποξηραμένα φρούτα σιροπιασμένο με μέλι και φυσικά χειροποίητη φρέσκια λαγάνα. Το νέο project του ομίλου Καστελόριζο Omikron Meze, περιλαμβάνει παραδοσιακή ελληνική κουζίνα, αποτυπωμένη μέσα από τη δημιουργική ματιά του Μιχάλη Ζάχαρη και του consultant chef Γρηγόρη Χέλμη. Στο μενού θα βρείτε από γαρίδες με ανθό αλατιού, χταποδάκι καπνιστό με φάβα από ρεβίθια, ριζότο μυδοπίλαφο και πατάτες τηγανητές με αλάτι λευκού ταραμά, μέχρι γύρο αστακού και παϊδάκι καβουράκι σχάρας. Στο Ramino ωστόσο θα περάσετε την Καθαρά Δευτέρα με ιταλικό ταπεραμέντο. Αυθεντικά υλικά από την Ιταλία συνδιασμένα με γνώριμες ελληνικές γεύσεις σάς περιμένουν στην καρδιά της Γλυφάδας. Χταπόδι μπρεζέ, μύδια αχνιστά, ριζότο με καλαμάρι, πίτσα με πέστο πιπεριάς, μύδια και καραβίδες είναι μερικά από τα όσα θα δοκιμάσετε στο μενού που επιμελείται ο σεφ Χρήστος Γιατράκος.

Ορίζοντες Λυκαβηττού: Αριστίππου 1, Λυκαβηττός 10676 (Είσοδος Τελεφερίκ). Τηλ.: 210.7210701, 2107227065. Τιμή μενού: €32
Omikron Meze: Δρόσου 1 και Αίγλης 29, Νέα Ερυθραία. Τηλ. 2106202475. Οι τιμές αναγράφονται στην ιστοσελίδα omikronmeze.gr
Ramino: Λεωφόρος Δήμαρχου Αγγέλου Μεταξά 38, Γλυφάδα. Τηλ 2108944430. Οι τιμές των πιάτων αναγράφονται στην ιστοσελίδα raminoresto.gr

Menoo: Πάμε βόρεια!
Το γνωστό εστιατόριο στην Κηφισιά είναι από τις επιλογές για πραγματικούς καλοφαγάδες και αυτό είναι εμφανές και από τις προτάσεις που ο σεφ Δημήτρης Παναγιωτόπουλος ετοιμάζει για τα Κούλουμα. Ταραμοσαλάτα από λευκό ταραμά, αβγοτάραχο Μεσολογγίου, καπνιστή μελιτζανοσαλάτα, μπρικ από το CAVIAR HOUSE, φάβα από την Σαντορίνη με κάππαρη και τηγανητό κρεμμύδι, αγγινάρες φρέσκιες α λα πολίτα, χταποδάκι ξιδάτο, σουπιές γιαχνί με χόρτα εποχής είναι μερικά από όσα θα δοκιμάσετε αν επιλέξετε να κάνετε παραγγελία από το σπίτι. Σημειώστε όμως ότι θα πρέπει να κάνετε την παραγγελία σας από το Σάββατο. Για την Καθαρά Δευτέρα έχουν ετοιμάσει ένα μενού Table d’hote από € 40,00 το άτομο όπως και A la carte με παραδοσιακές γεύσεις, κυδώνια, γυαλιστερές, αχινοσαλάτα, φρέσκες καραβίδες κ.ά. Το κατάστημα θα είναι ανοιχτό την Κυριακή 10/3 και την Καθαρά Δευτέρα ενώ τώρα που ο καιρός είναι ανοιξιάτικος, μπορείτε να απολαύσετε το γεύμα σας και στην υπέροχη αυλή του.

Κηφισίας 310, Κηφισιά. Τηλέφωνα παραγγελιών και κρατήσεων: 2106252214, 2106208797, 6985113799

La Suite Lounge & Le Grand Balcon: Με θέα την Ακρόπολη
Για την Καθαρά Δευτέρα ο βραβευμένος executive chef, Βασίλης Μήλιος έχει ετοιμάσει ένα gourmet buffet με θαλασσινές γεύσεις. Λαγάνες χειροποίητες, γαρίδες με λαδολέμονο μαστίχας, καπνιστός σολομός με άγριοράπανο, πιπεράτη χταποδοσαλάτα με κάππαρη, μπακαλιάρος τηγανητός με κουρκουμά και άλλα πολλά. Από τα μπαλκόνια του La Suite Lounge και Le Grand Balcon θα μετράτε τους χαρταετούς της πόλης από τον λόφο του Λυκαβηττού, του Φιλοπάππου μέχρι τον Σαρωνικό ατενίζοντας την πόλη από ψηλά με gross plan τον Παρθενώνα. Αν έχετε και παιδάκια μαζί σας, μην ανησυχείτε γιατί οι παιδαγωγοί-animateurs της nannuka.gr θα φροντίσουν να περάσουν όμορφα σ’ένα χώρο ειδικά διαμορφωμένο με ατελείωτα παιχνίδια και κατασκευή χαρταετών.

St George Lycabettus, Κλεομένους 2, Αθήνα, Buffet 12:00 – 16:00 – 38€ κατ’άτομο – παιδιά μέχρι 12 ετών -50%. Για κρατήσεις: 2107416191

Δημοφιλή στο Protothema.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Μαθετε πρωτοι τα μυστικα του olivemagazine.gr